+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / Közérdekű adatok

A Kanizsa TV-ről

A nagykanizsai Városi Televíziót az országban az elsők között, az országban 6. helyi televízióként, 1985-ben alapította az akkori Városi Tanács. Az első években a Hevesi Sándor Művelődési Központ részeként működő intézmény, havi egy, majd kétheti egy, ezt követően heti egy adással jelentkezett. Az 1994-ben professzionális technikához jutó csapat, már nem csak kábelen, de saját adójáról is sugározta napi adását. Az intézmény 1998-tól Kanizsa TV Kft. néven 100 százalékos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságként működik.
Az Országgyűlés a 2007. évi LXXIV. törvényben szabályozta a televíziós és rádiós műsorszolgáltatások folyamatát. A Kanizsa TV számára ez azt jelenti, hogy a jelenleg használt technika (kamerák, utómunka állomások, adáslebonyolító stb.) teljes cseréjére van szükség.
A Kanizsa TV az eredeti határidőnek megfelelően 2010-ben már megkezdte a felkészülést a digitális átállásra, hiszen a tulajdonos Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata 3 éves fejlesztési tervet fogadott el a digitális átállás biztosítására.
2010-ben a tulajdonos támogatásával indult meg a digitális átállásra való felkészülés. Az első ütemben digitális adáslebonyolító rendszer üzembe állítása történt meg, mely biztosítja, hogy az analóg jeltovábbítás mellett, szinte bármilyen digitális formátumban továbbítható legyen a Kanizsa TV adása.
A folyamat második lépéseként 2011-ben a KanizsaTv Kft. 4.068.180,- forint uniós támogatást nyert „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. 13,5 millió forintos összköltségvetést meghaladó projekt során modern eszközök beszerzésével folytatták a műsorszolgáltatás digitális átállásának folyamatát. Ennek keretében került sor a stúdiótechnika cseréjére közel 14 millió forintos értékben. Ezen eszközök beszerzését tartalmazza jelen projekt. A projekt ideje alatt beszerzésre került 3 db professzionális kamkoder és ezekhez illeszkedő 3 db állványkészlet kiegészítő, 1 db video mixer feliratozóval, valamint 1 db digitális hang mixer.
Fontos változás volt, hogy 2013. január elsejétől a Kanizsa TV megszüntette a földfelszíni sugárzást, így a továbbiakban a helyi kábelrendszeren fogható az adás. A technikai fejlesztésnek köszönhetően folyamatos az áttérés a digitális jeltovábbításra a kábelszolgáltatók fogadóképességének függvényében.
A Kanizsa TV a lehetőségek és kapacitások függvényében a lehető legnagyobb mértékben használja ki az internet adta lehetőségeket. A honlapon (kanizsatv.hu) naponta frissülnek a videós hírek, a saját adás online közvetítése mellett élőben közvetítjük az önkormányzati üléseket is. A statisztikák alapján a napői „kattintás” szám eléri a 40-50 ezret.
A Kanizsa TV adásideje 24 óra, melyből napi 9 óra szerkesztett műsor, a fennmaradó idő reklám és információs képújság szolgáltatás. A KANIZSA TV nézői ízlésük és érdeklődésük szerint széles és színes palettáról válogathatnak műsorokat, melyekből hitelesen tájékozódhatnak a város és környékének eseményeiről. Legnézettebb a "Krónika" című híradónk mely naponta háromszor jelentkezik. A legfrissebb hírek képes beszámolóján túl, aktuális tudnivalókra is felhívja a figyelmet. A felmérések szerint minden harmadik néző a KANIZSA TV-ét választja.

 

Uniós támogatásból modernizált a Kanizsa TV Kft.


A KanizsaTv Kft. 4.068.180,- forint uniós támogatást nyert „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. 13,5 millió forintos összköltségvetést meghaladó projekt során modern eszközök beszerzésével folytatták a műsorszolgáltatás digitális átállásának folyamatát.

Az Országgyűlés a 2007. évi LXXIV. törvényben szabályozta a televíziós és rádiós műsorszolgáltatások digitális átállásának folyamatát. A Kanizsa TV számára ez azt jelenti, hogy a jelenleg használt technika (kamerák, utómunka állomások, adáslebonyolító stb.) teljes cseréjére van szükség.

A Kanizsa TV az eredeti határidőnek megfelelően 2010-ben már megkezdte a felkészülést a digitális átállásra, hiszen a tulajdonos Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata 3 éves fejlesztési tervet fogadott el a digitális átállás biztosítására. 2011-ben került sor a stúdiótechnika cseréjére közel 14 millió forintos értékben. Ezen eszközök beszerzését tartalmazza jelen projekt. A projekt ideje alatt beszerzésre került 3 db professzionális kamkoder és ezekhez illeszkedő 3 db állványkészlet kiegészítő, 1 db video mixer feliratozóval, valamint 1 db digitális hang mixer.

 

 

Kanizsa TV Kft. 2011. évi közbeszerzési terve

 

A közbeszerzés tárgya Irányadó eljárásrend
Időbeli ütemezés
az eljárás megindításának, illetve a közbeszerzés megvalósításának tervezett időpontja szerződés teljesítésének várható időpontja vagy a szerződés időtartama
Sor kerül-e vagy sor került-e az adott közbeszerzéssel összefüggésben előzetes összesített tájékoztató közzétételére?
I. Árubeszerzés        
Eszközbeszerzés stúdiórendszer fejlesztésére Általános egyszerű közbeszerzési eljárás II. negyedév III-IV. negyedév nem

Nagykanizsa, 2011. március 30.

Nagy Imre
ügyvezető

 


A KANIZSA TV KFT. EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA

A KANIZSA TV KFT. EGYSZERŰ ELJÁRÁS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

Közérdekű adatok a Kanizsa Médiaház vezető tisztségviselőiről a 175/2009. (VIII.29.) számú, a köztulajdonban álló gazdasági társaságok működésének átláthatóbbá tételéről szóló Kormányrendelet alapján :

Tar Mihály
Tisztsége: Ügyvezető
Megbízási díj: bruttó 650.000,-
Megbízási díjon felül egyéb járandóságok: 0
Jogviszony megszűnése esetén járó pénzbeli juttatások: 0

Balogh Tünde
Tisztsége: Felügyelő bizottság elnöke
Megbízási díj: bruttó 30.000,-
Megbízási díjon felül egyéb járandóságok: 0
Jogviszony megszűnése esetén járó pénzbeli juttatások: 0

Pozsgainé Szörcsök Erika Klára
Tisztsége: Felügyelő bizottsági tag
Megbízási díj: bruttó 30.000,-
Megbízási díjon felül egyéb járandóságok: 0
Jogviszony megszűnése esetén járó pénzbeli juttatások: 0

Vigh Dávid
Tisztsége: Felügyelő bizottsági tag
Megbízási díj: bruttó 30.000,-
Megbízási díjon felül egyéb járandóságok: 0
Jogviszony megszűnése esetén járó pénzbeli juttatások: 0

Kapcsolódó dokumentumok
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu