+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Életmorzsák a reggeli kávé mellé
2022. június 14. kedd 14:31
Életmorzsák a reggeli kávé mellé
Az ünnepi könyvhét utolsó programjaként bemutatták Kondricz Péter kötetét.
Nagykanizsa

Az ünnepi könyvhét utolsó programjaként bemutatták Kondricz Péter: Életmorzsák reggeli kávé mellé című kötetét a Halis István Városi Könyvtárban. A nagykanizsai kötődésű író életének negyven darab történetét gyűjtötte össze a kiadványban.

Ellentétben korábban megjelent két művével, most személyes témákat szeretett volna az olvasók elé tárni Kondricz Péter. Az író az élet apró impulzusairól, napi rendszereséggel beszámol a közösségi oldalán, ezek közül válogatta ki azokat, amelyek bekerültek az új kötetbe.

- A mindennapi élet pillanatait ragadja meg, amiket átéltem egészen kiskoromtól, egészen a gyermekkoromtól kezdve a Nagykanizsa környéki, a bagolai nyarakon át a felnőttkorom pillanatai, amikor az utcán megyek, a budapesti évek. Minden, ami nekem emlékül jutott, amit a kiskoromtól kezdve átéltem – fogalmazott Kondricz Péter író.

Czupi Gyula, a városi bibliotéka igazgatója szerint Kondricz Péter könyve egyszerre adhat olvasói élményt azoknak, akik a mindennapokban szeretnének apró örömöket megélni és azoknak, akik szeretnék megismerni az alkotó sajátos látásmódját.

- Nagy öröm volt ezzel foglalkozni, nem csak, mint olvasónak, hanem mint kiadónak is vannak róla tapasztalataim. Nagyszerű megfigyelő, van benne egy finom irónia, de tud ő érzékeny is lenni, de semmiképpen sem szentimentális. Nagyon érdemes odafigyelni a megfigyeléseire, tényleg olyan a történet, hogy egy-egy dolgot elolvas az ember, aztán jól megbeszélgeti magával - mondta el Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

A könyvbemutatóval, valamint a könyvhét programjaival bővebben későbbi, KanizsaKult című magazinműsorunkban foglalkozunk.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu