+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Nagyszüleik hagyományát éltetik
2023. október 31. kedd 14:00
Nagyszüleik hagyományát éltetik
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Nagykanizsa

Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal tovább éljen.

Mindenszentek és halottak napja előtt a vásárlás helyett sokan állítják össze maguk a sírdíszeket. A hétfői eseményre jó páran érkeztek, az érdeklődők megismerkedhettek a koszorúkészítés alapjaival. Halasi Melinda idén vette át a Kertbarát Klub irányítását. Elmondta, nemcsak mindenszentek, hanem karácsony előtt is szerveznek hasonlót, hiszen ez már hagyománynak számít a klubtagok életében.

– Magyarországon hagyománya van annak, hogy ilyenkor a temetőbe az emberek koszorút, virágot visznek. Szerintem nagyszerű dolog az, hogy akinek van rá ideje, lehetősége, módja, az elkészíti magának. Egyrészt ez is egyfajta hagyományápolás, hiszen annak idején nagyszüleink, ők mind maguk kötötték a koszorúkat. Én magam is édesanyámtól és ő is az ő édesanyjától tanulta a koszorúkészítés fortélyát, amit az előbb bemutattam, és ezt próbálom továbbadni, hogy ez egy élő hagyomány maradjon, hogy nemcsak megvásárolni, hanem elkészíteni is lehet – fogalmazott Halasi Melinda, a Kertbarát Klub vezetője.

A Kertbarát Klub programjainak többnyire állandó résztvevői vannak, azonban a legutóbbi eseményre is érkeztek új érdeklődők. Halasi Melinda hangsúlyozta, a hétfői alkalom különlegesre sikerült, hiszen egy nagyon fiatal jelentkező is volt.

– Ő most érkezett, gyakorlatilag ez az első alkalom, hogy itt van velünk. Az átlagéletkor körülbelül az idősebb korosztály. Azt kell, hogy mondjam, elsősorban idősebb hölgyek érkeznek, bár férfi tagjaink is vannak, de őket inkább a bor készítése és kezelése szokta érdekelni. Egy-két fiatalabb tagunk van, és az átlagéletkor 50-60 környékén van inkább. Őket érdekli a téma – tette hozzá.

Bár sokan készítik el saját kezűleg a temetőbe szánt díszeket, többen a vásárlás mellett döntenek. Vannak, akik az utolsó pillanatokban választották ki a megfelelőt, míg mások jóval előre leadták rendeléseiket. A készen kapható koszorúk ára emelkedett ugyan a tavalyihoz képest, de sok mással ellentétben nem volt jelentős a drágulás.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
31
okt.
13:12
4
Nagykanizsa
Megjelent a nagykanizsai Bánovics Attila első regénye.
A korábbi újságíró „Az espani bankrabló” című kötetében egy fiktív bankrablás és annak résztvevői történetét meséli el. Több éven keresztül dolgozott rádió..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu