+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Átfogó szolgáltatásrendszer
2023. október 31. kedd 14:04
Átfogó szolgáltatásrendszer
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
Nagykanizsa

Mint arról már beszámoltunk, a Teleki úti idősek otthonában rendkívül hosszú a várólista, de mint azt Tóth-Bagó Mónika intézményvezető elmondta, a lehető legtöbb módon próbálnak segíteni a környékbeli időseken, rászorulókon. Így terveznek egy összevont szolgáltatóközpontot is, amihez azonban elengedhetetlen a Bajza utca 2 épületének megszerzése.

A városi köztudatban a NESZI-ről sokaknak csupán a Teleki úton található otthon jut eszébe, holott ennél összetettebb feladatokat lát el az intézmény. Nagykanizsa közigazgatási területén, valamint a Szociális Társuláshoz tartozó Surd és Zalakomár községben ötféle alapellátást nyújtanak. Ilyen a szociális étkeztetés, ami a koronavírus-járvány óta kiemelt szerepet játszik a városban. Működnek a nappali ellátási intézmények vagyis a klubok, amik a Kodály és a Zrínyi utcában találhatók meg. A következő lépcső a személyi gondozás, ahol különböző fogyatékossággal rendelkező betegekhez járnak ki a dolgozók. Az ennél is magasabb fokozat maga a házi gondozás, ami az év 365 napján működik. Az alapellátások után pedig a szakosított ellátások következnek.

– Amihez engem kötnek általában az a bentlakásos intézmény a Teleki úton. Itt van egy átmeneti elhelyezést, gondozást nyújtó intézményünk, ez kettő fős létszámmal működik, velük egy év időtartamra kötünk szerződést. Itt orvos segítségével felülvizsgáljuk az ellátott szükségleteit, és utána lehetőség van arra, hogy az idősek otthonába nyerjen elhelyezést. Az idősek otthona egy jelenleg 69 főt ellátó, 24 órás, ápolást, gondozást nyújtó intézmény – hangsúlyozta Tóth-Bagó Mónika, a NESZI intézményvezetője.

Ezek a szociális funkciók az önkormányzat alapvető feladatai közé tartoznak – mondta el Schauta Marcell, a Nagykanizsa-Surd-Zalakomár Szociális Társulásának elnöke. A három település együttműködése miatt magasabb támogatást tud igényelni az intézmény. Az elmúlt évek fejlesztései nem csak a lakók kényelmét, de a szakmai munka minőségét is biztosították, a vezetőségnek azonban vannak további tervei a jövőre nézve.

– Első sorban azokat a telephelyeket fejlesztjük, amiknek az üzemeltetésére hosszú távon látunk biztosítékot. Tehát ez az egyik a Teleki utcai idősek otthona. Ez azt gondolom, hogy ezekkel a fejlesztésekkel teljesen rendben is van, tehát kívül belül komfortos, megfelelő technológiával rendelkezik, tehát itt nagyobb beruházásokat valószínűleg már nem kell végrehajtani – fogalmazott Schauta Marcell.

Schauta Marcell hozzátette, problémát elsősorban a Zrínyi 40. alatt található épület műszaki állapota jelent, aminek a felújítása túl nagy ráfordítást igényelne, ezért itt az átköltöztetés nyújthat megoldást. A jövőbeni tervek között szerepel egy telephely-összevonással történő Szociális Szolgáltató Központ létrehozása, amihez a sokat emlegetett Bajza utca 2. alatti épületet szeretné megszerezni a Társulás.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
31
okt.
13:12
4
Nagykanizsa
Megjelent a nagykanizsai Bánovics Attila első regénye.
A korábbi újságíró „Az espani bankrabló” című kötetében egy fiktív bankrablás és annak résztvevői történetét meséli el. Több éven keresztül dolgozott rádió..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu