+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Ez csonkolás volt, nem gyérítés
2023. október 31. kedd 14:37
Ez csonkolás volt, nem gyérítés
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Nagykanizsa

Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al. Az általunk megkeresett szakértő szerint etikai és szakmai hibák is történtek, rendbe hozni pedig már csak úgy lehet, ha teljesen kivágják a megmaradt növényzetet.

Az a lakossági jelzés megdőlni látszik, hogy a kivágott fákat a helyszínen hagyják, hiszen óriási halomba gyűjtötték őket össze. Az első megkeresésünkre kapott válasz alapján a „munka végeztével” fogják elszállítani a felstócolt ágakat. Károlyi Attila szerint igaza van a helyi lakóknak, valóban indokolt lehet a feljelentés.

– Az emberi brutalitásnak egy olyan szintjét éri el ez a fairtás itt, ami az embert különös gondolatokra sarkallja. Én, aki polgári, de főleg büntetőjogász vagyok, az jutott eszembe, hogy a garázdaságnak is van egy törvényi tényállása, ami azt mondja: kirívóan közösségellenes magatartást tanúsít valaki és ez felháborodást kelt. Ez alapján akkor nosza, az ügyészség vizsgálja meg ezt vagy valaki tegyen feljelentést, mert ez elképesztő – hangsúlyozta Károlyi Attila, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Az önkormányzati képviselő a Csengery utcában nőtt fel, így érzelmileg is kötődik a területhez. A politikus szerint jót tett volna a munka elrendelőinek, ha ismerik Benedek Elek: Ne bántsd a fát! című versét.

– „Ne bántsd a fát, hisz ő is érez, Szép gyöngén nyúlj a leveléhez. Ágát ne törd, lombját ne tépjed, Hadd annak, ami, épnek, szépnek. Szeresd a fát!” Azok az emberek, akik ezt csinálták, akik erre utasítást adtak, azoknak a lelkivilágát nem tudom megérteni. De mélyen elítélem – tette hozzá Károlyi Attila.

Szakértői véleményt a munkáról Lancsák Lajos készített Híradónknak. A nyugalmazott főkertész elemzése szerint, gyérítés, visszavágás címén a fák csonkolását végezték el, és teljesen irreális az a feltevés, hogy a fák tavasszal kihajtva egy új sövényt alkotnak. A megoldási javaslata alapján nincs más út, a fákat talajszintben ki kell vágni. Az ügyről bővebben olvashatnak a Kanizsa Újság szerdán megjelenő számában.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
31
okt.
13:12
4
Nagykanizsa
Megjelent a nagykanizsai Bánovics Attila első regénye.
A korábbi újságíró „Az espani bankrabló” című kötetében egy fiktív bankrablás és annak résztvevői történetét meséli el. Több éven keresztül dolgozott rádió..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu