+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Lemezbemutató koncert
2023. október 31. kedd 13:29
Lemezbemutató koncert
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Nagykanizsa

Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben.

A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt immáron másfél évtizede működik a zenei projekt. Az eltelt időszakban a magyar könnyűzene jelentős előadóival dolgozott együtt Farkas Róbert és zenekara, az előadott dalok spektruma is egyre inkább szélesebb lett. Feldolgoztak már sanzonokat, táncdalokat és filmslágereket is, de az alternatívabb műfajok sem maradhattak ki a repertoárból. A formáció legújabb albuma „Tíz után” címmel idén jelent meg. Farkas Róbert zenekarvezető szerint ezzel a válogatással ismét megújultak eddigi önmagukhoz képest.

– Azt gondolom, hogy nagy váltás volt a Budapest Bár életében a „Hoppá” című album, ahol az alternatív világból egy kicsit becsempésztünk. Ilyen a „Toporzékolók” vagy a Trabant-feldolgozás, amit játszunk. És nagyon kinyitotta a világunkat, alapvetően egy cigányzenekari felállásnál, hogyan lehet feszegetni a határokat. Ez megtörtént ennél az albumnál is, például a „Boksz” dallal, amit Presser Gábornak köszönhetünk és Ferenczi Gyuri énekli – mondta el Farkas Róbert.

A Budapest Bár különlegessége, hogy összesen 12 énekese van, közülük Ferenczi György, Keleti András, Kollár-Klemencz László, Mező Misi és Behumi Dóra álltak színpadra Nagykanizsán. Az egykori Jazz+Az-ból is ismert énekesnő stábunknak elárulta, rendkívül körültekintő munkának számít, amikor kiválasztják a feldolgozandó dalokat.

– A vidám dalok is passzolnak hozzám, én szeretem egy kicsit a drámaibb dalokat is. Úgyhogy hosszas munka után válogatjuk ki a saját számainkat, tehát, hogy ki miket énekel a zenekarban. És nagyon nehéz megfogalmazni, hogy mi miért kerül, miért választódik ki – ilyen csúnyán kifejezve – úgyhogy valahogy a dalok találnak meg minket – hangsúlyozta Behumi Dóra.

A Budapest Bár a következő időszakban is járja az országot az új album dalaival, majd az év utolsó hónapjában több karácsonyi koncertet is ad.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:12
4
Nagykanizsa
Megjelent a nagykanizsai Bánovics Attila első regénye.
A korábbi újságíró „Az espani bankrabló” című kötetében egy fiktív bankrablás és annak résztvevői történetét meséli el. Több éven keresztül dolgozott rádió..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu