+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Helytörténeti kiállítás Magyarszerdahelyen
2022. június 20. hétfő 13:08
Helytörténeti kiállítás Magyarszerdahelyen
Fotók és különböző helytörténeti érdekességek is helyet kaptak a magyarszerdahelyi közösségi házban.
Magyarszerdahely

Fotók és különböző helytörténeti érdekességek is helyet kaptak a magyarszerdahelyi közösségi házban látható új tárlat anyagában. A kiállítás az Összekovácsolódunk-térségi közösségfejlesztés pályázat segítségével valósult meg. A bemutatót – amely Zalaszentbalázs értékeit is felvonultatja – a Thúry György Múzeum szakemberei állították össze.

Ahogy a projekt korábbi rendezvényei, a kiállítás is a közösségépítést szolgálja a településen, a különböző programokkal az idősebb és a fiatalabb generációnak is próbálnak kedvezni – emelte ki a megnyitón Marczin György, a falu polgármestere.

– A lényeg az, hogy a meglévő közösségeket még szélesítsük, illetve újakat hozzunk létre. Több más programon kívül volt például a mézeskalács szakkör, ami szintén egy csoportot összehozott és nagyon jól működtek. A gyermeknap is nagyon népszerű volt, az gyerekeknek és szülőknek szól, a falunap egy szélesebb skálán mozog, ott legkisebbtől a legidősebbekig kell programokat találni –nyilatkozta Marczin György, Magyarszerdahely polgármestere.

Sokan találkozhattak ismerős arcokkal a válogatott képek között, hiszen Kerecsényi Edit helytörténeti, régészeti és néprajzi gyűjteményéhez a falu lakossága is hozzátett régi fotókat és emlékeket.

– A másik nagyon fontos része volt a kiállításnak a helytörténeti gyűjtés, amely anyagát Kunics Zsuzsanna történész-muzeológus értékelte és tette kiállíthatóvá. Szeretné a múzeum a jövőben a környékbeli és a gyűjtőterületéhez tartozó falvak között a továbbiakban is a gyűjtőmunkát folytatni. Ez a pályázat nagyon jó kiindulás és alkalom volt arra, hogy mi is egy kicsit efelé induljunk el a jövőben –fogalmazott Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója.

A tárlat szeptember 18-ig Magyarszerdahelyen látogatható, majd átkerül Zalaszentbalázsra, ahol újabb 3 hónapig lesz megtekinthető.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu