+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Polgár Judit Módszer a Sakk Klubnál
2022. június 28. kedd 14:20
Polgár Judit Módszer a Sakk Klubnál
A komplex képességfejlesztésen alapuló program 2013 óta része több környező ország oktatásnak, 2017 óta pedig Kínában is alkalmazzák.
Nagykanizsa

Bevezetné a Polgár Judit Módszert a kanizsai iskolákban a Tuxera-Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub. A komplex képességfejlesztésen alapuló program 2013 óta része több környező ország oktatásnak, 2017 óta pedig Kínában is alkalmazzák. A helyi pedagógusok képzése ma indult.

A módszerről és a kanizsai népszerűsítés tervéről szombaton egy sajtóreggelin számolt be a klub vezetése. A Tuxera-Aquaprofit NSK egyik kiemelt célja a fiatalok felkarolása, ehhez is segítséget nyújthat a Polgár Judit Módszer.

- Nem sakkozni tanítják a gyerekeket. Ez egy új oktatási módszer, amivel felkészítik őket arra, hogy a 21. században, a rendkívül felgyorsult világban, amikor már nem a lexikális tudás számít elsősorban, hanem a magas kognitív funkciók, mint például a kreatív gondolkodás, a kommunikáció – ezekre készítik fel a gyerekeket egy nagyon játékos formában. Ami használja a sakk szimbólumrendszereit, szabályait – nyilatkozta Szakacsits Szabolcs, a Tuxera-Aquaprofit NSK alelnöke.

A módszer három pillére a Sakkjátszótér Képességfejlesztő, a Sakkpalota Képességfejlesztő és a Sakktesi Mozgásfejlesztő Program.

- Ez egy eszméletlen jó készségfejlesztő program, és nem csak a sakkot tanítja, hanem a sakkon keresztül szinte minden tantárgyban segítséget nyújt. Amennyiben sikerül jól elsajátítani a fiataloknak. Nagyon fiatalon kell elsajátítani, kisiskolás korban, és van egy olyan része is, amellyel már óvodáskorban is el tudják kezdeni ezt a fejlesztést – fogalmazott Nádasi Tamás, a Tuxera-Aquaprofit NSK  elnöke.

Nagykanizsán jelenleg annak a 32 pedagógusnak zajlik a képzése, akik 12 intézményből érkeztek. Szakacsits Szabolcs főszponzornak és a klubnak köszönhetően számukra a kurzus és a szükséges eszközök is ingyenesek. A program részletivel szerdai Híradónkban is foglalkozunk.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu