+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Sakkal a gyerekekért
2022. június 29. szerda 15:29
Sakkal a gyerekekért
Erősödnek a gyerekek személyes és szociális készségei a Polgár Judit Módszertől.
Nagykanizsa

Erősödnek a gyerekek személyes és szociális készségei a Polgár Judit Módszertől. A program alapjait egy háromnapos képzésen sajátítják el a kanizsai pedagógusok. Az oktatás kedden indult a könyvtárban és csütörtökön ér véget.

A nemzetközi sakknagymester módszere a játékos tudásmegosztásra épül. A játék alapjain keresztül a gyerekek ismereteket szereznek saját magukról, fejlődik a problémamegoldó képességük, a képzelőerejük és a kreativitásuk. A kanizsai képzésen részt vett a program szakmai vezetője, Őryné Gombás Csilla is. Hangsúlyozta: a problémás gyerekek felzárkóztatásában is eredményes ez a módszer, ráadásul bármelyik tanórán alkalmazható.

– Egy magyarórán, matematikaórán, énekórán, tulajdonképpen bármelyik órára bevihetem. Hiszen a szimbólumrendszeren keresztül a bábok életre kelnek, s a gyerek meg tudja különböztetni a fantáziavilágot és a valóságot. Ez manapság megint nagyon fontos. El tudja különíteni, hogy ez a valóságban létezik? Megtehetem? Vagy nem. Mert ez csak az én fantáziámban létezik. S ott jöttek létre a mesebábok, amik segítségével ez a fejlesztés gyakorlatilag folyik és zajlik az életünkben – nyilatkozta Őryné Gombás Csilla, a Polgár Judit Módszer alkotója.

A képzés piaci ára mintegy 75 ezer forint per fő. A Tuxera Aquaprofit NSK-nak és a Polgár Judit Sakk Alapítványnak köszönhetően azonban a kanizsai pedagógusok ingyen sajátíthatják el a módszer alapjait. A dél-zalai sakkegyüttes vezetésének célja, hogy folytatni tudják a tanfolyamot.

– Ketten finanszírozzuk ezt a mai napot, a képzést. Ez pénzébe nem kerül a tanároknak, ők itt a vendégeink. Ingyenesen tudják ezt a képzést elsajátítani. Úgy gondolom, hogy a pedagógusképzésnél, az ő lehetőségeiknél nagyon fontos, hogy ne nekik kelljen önköltségesen vagy bármilyen módon fizetni ezt a tanfolyamot – fogalmazott Nádasi Tamás, a Tuxera-Aquaprofit NSK  elnöke.

A módszer három részből áll. A jelenlegi képzésen az alapokat sajátítják el a pedagógusok, akik szeptembertől az alsós diákoknál már alkalmazhatják is a látottakat.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu