+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Roadpol ellenőrzés Zalakomárnál
2022. július 19. kedd 16:11
Roadpol ellenőrzés Zalakomárnál
A veszélyes áruk szállítását, valamint a vezetési és pihenőidővel összefüggő szabályok betartását vizsgálta a rendőrség.
Zalakomár

 A veszélyes áruk szállítását, valamint a vezetési és pihenőidővel összefüggő szabályok betartását vizsgálta a rendőrség ma az M7-es autópálya zalakomári pihenőjében. A háromnapos Roadpol akció elsősorban a nehéz tehergépkocsik és az autóbuszok közúti közlekedésére vonatkozik. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság drónnal segítette az ellenőrzés hatékonyságát.

A Roadpol ellenőrzés európai szintű, az intézkedésnek már több mint egy évtizedes hagyománya van. Az akció kiterjedhet az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására.  

- Gyakorlatilag arra épül, hogy előre meghatározott időpontokban az unió területén minden tagország meghatározott tematikájú ellenőrzéseket folytat. A mai ellenőrzés, illetve az ezt követő, mert még két napig folytatjuk, kifejezetten a teher- és személyszállítás ellenőrzésére irányul, főként azt nézzük, hogy a tehergépkocsi-vezetők hogyan rögzítik a rakományt, illetve, hogy a tehergépkocsi- és autóbusz-vezetők menyire tartják be a vezetési- és pihenőidővel kapcsolatos előírásokat – nyilatkozta Anti András, a  Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

A drón segítéségével egészen a megyehatárig ellátnak a szakemberek, így azt is észreveszik, ha a kamionnal a nem megengedett sávban előznek. Ezen kívül az M7-es autópálya Letenye felé tartó teljes forgalmát kiterelték a pihenőbe, ahol a rendőrség mellett a katasztrófavédelem és a közlekedési hatóság végzi a munkáját.

- Eddigi tapasztalataink alapján a vezetők jelentős része betartja a jogszabályokat, időnként kell csak intézkedni olyanokkal, akik vagy nem rögzítik a rakományokat, vagy elfeledkeznek a megfelelő vezetési és pihenőidő betartásáról –  tette hozzá Anti András, a  Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

A szabályszegők helyszíni vagy közigazgatási bírságra számíthatnak, a külföldi gépjárművezetőknek lehetőségük van ezt a helyszínen befizetni.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu