+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Súlyos lehet a büntetés
2022. július 20. szerda 15:22
Súlyos lehet a büntetés
Jogerős ítéletet hozott a nagykanizsai illegális pénzváltók ügyében a Zala Megyei Főügyészség.
Zalaegerszeg

Jogerős ítéletet hozott a nagykanizsai illegális pénzváltók ügyében a Zala Megyei Főügyészség. A két vádlott pénzbüntetést kapott, valamint elkobozták a náluk található valutát. Ahogy arról mi is beszámoltunk: az egyik valutaváltót azóta ismét őrizetbe vették és jóval súlyosabb büntetésre számíthat.

Ezek a felvételek még 2019 januárjában készültek, amikor a nagykanizsai rendőrség tetten érte azt a két férfit, akik évtizedekig illegálisan váltottak valutát a Dél-Zalai Áruház előtt. Az ügyben idén februárban született meg az elsőfokú ítélet, amely a közelmúltban jogerőre emelkedett.

– Titkosszolgálati eszközök útján sikerült a felelősségüket megállapítani és a büntetőeljárás a jogerős elítélésükkel zárult a közelmúltban. Az elsőfokú bírósági ítéletet jogosulatlan pénzintézeti tevékenység bűntette miatt a törvényszék jóváhagyta, a büntetés mindkét vádlott esetében hatszázezer forint pénzbüntetés volt, és a vádlottaknál talált sokmillió forint értékű valuta és forint esetében elkobzás alá estek ezek az értékek – nyilatkozta Jánky Judit, a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője. 

Az ügy egyik érintettje a büntetés ellenére is folytatta illegális tevékenységét egy belvárosi cukrászdában, ám júniusban ismét lebukott és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Mekta alegységének segítségével elfogták. Jánky Judit szerint a vádlott ezúttal börtönbe kerülhet tettéért.

– Folyik a nyomozás. Jelenleg 100 feletti azon személyeknek a száma, akik tőle váltottak és akiknek a tanúkihallgatása fogja alátámasztani, hogy üzletszerű és rendszeres tevékenységet végeztek életvitelszerűen erre rendezkedve be.  Amint ezeknek a személyeknek a kihallgatása megtörténik, akkor újabb felelősségre vonás következik és nagy valószínűséggel, jóval súlyosabb büntetés – tette hozzá Jánky Judit. 

A vádlottól a második ügyben 2 mobiltelefont, több számítástechnikai eszközt, mintegy 6 és fél millió forintot, közel 7 ezer eurot, 1000 svájci frankot, valamint egy széfet foglaltak le a rendőrök.

 

 

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu