+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kisasszony napja
2022. szeptember 9. péntek 11:13
Kisasszony napja
A hagyomány országosan is egyedülálló, szeptember 8-án, Kisasszony napján a helyiek virágfűzérekkel díszítik a kereszteket.
Kiskanizsa

Ismét virágba borultak az út menti fogadalmi keresztek Kiskanizsán. A hagyomány országosan is egyedülálló, szeptember 8-án, Kisasszony napján a helyiek virágfűzérekkel díszítik a kereszteket, kora este pedig köréjük gyűlnek imádkozni.

Minden keresztnek megvan a gazdája, a környékbeli utcák lakói egész évben gondozzák a környéküket, Kisasszony napján pedig gyönyörű virágdíszeket készítenek az asszonyok.

– Már reggel 9-kor jöttek heten, hozták az őszirózsát a kertjükből, melyet direkt erre a célra ültetnek minden évben. Aztán azt megfonták, és feldíszítettük a keresztet. Utána imádkozunk, meg Mária énekeket éneklünk, így ünnepeljük Kisasszony napját – árulta el Horváthné Vadász Mária. 

A szemerkélő, időnként megeredő eső sem akadályozta meg a kiskanizsai asszonyokat abban, hogy a sok évtizedes hagyományhoz hűen ünnepeljék meg Szűz Mária születésének napját.

– Kijövünk a Szűzanya születésnapjára. Minden évben készülünk, de most már nagyon megöregedett a csapat. Már csak öregek vagyunk, a fiatalok dolgoznak, nem érnek rá ilyennel foglalkozni. Mindenkinek ott van a család, meg az ilyen-olyan dolgok. Ez van, ezt kell szeretni, de a hagyományt nem hagyjuk el – fogalmazott Bokán Jánosné.

Az asszonyok attól tartottak, hogy a nagy szárazság miatt nem lesz virág az idén, de Kisasszony napjára így is megteltek a kiskanizsai kertek őszirózsával.

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu