+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Szűrési akcióhét
2022. szeptember 22. csütörtök 13:49
Szűrési akcióhét
Bekapcsolódott a Kanizsai Dorottya Kórház is az országos „Ragadd torkon a rákot!” szűrési akcióhétbe.
Nagykanizsa

Bekapcsolódott a Kanizsai Dorottya Kórház is az országos „Ragadd torkon a rákot!” szűrési akcióhétbe. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a feji és nyaki daganatok veszélyeire, valamint segítse megelőzni azok kialakulását.

A nagykanizsai kórház fül-orr-gégészeti osztályán eredetileg két napra szerettek volna becsatlakozni a rákmegelőző kampányba, ám a program nagy népszerűségnek örvend a helyi lakosok körében, ezért egész héten 8 és 12 óra között várják a betegeket a földszinti ambulancián. A vizsgálatok alig néhány percet vesznek igénybe és teljesen fájdalommentesek.

- Többen jelentkeztek, mint amire számítottunk. Eredetileg ez egy országos, sőt európai akció, amibe mi eredetileg két nappal szálltunk volna be, aztán akkora lett az érdeklődés, hogy gyakorlatilag a hét minden napján naponta huszonnégy beteg jelentkezett, sőt még ennél több is - fogalmazott Dúll Gábor.

Az előző évek adatai szerint a férfiak sokkal inkább veszélyeztetettek a szájüregi és gégészeti daganatok esetében. A főorvos szerint a káros szokások és a nem megfelelő higiéniás körülmények tovább növelhetik a betegség kockázatát.

- A 40-50 év fölötti korosztály az, aki veszélyeztetett, főleg az aki dohányzik, illetve rendszeresen fogyaszt alkoholt illetve ápolatlan a fogazata. Ebben az a probléma, hogy ezek a betegeink, akiket említettem az esetek túlnyomó többségében olyan szociális helyzetben vannak, hogy pont ők, akiknek szüksége lenne erre a vizsgálatra, ők nagyon kevesen jelennek meg - vélekedett a szakember.

Dúll Gábortól megtudtuk, hogy azokat, akik jelentkeztek szűrésre, de nem kaptak időpontot erre a hétre, a jövő héten fogják vizsgálni.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu