+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Az újsággyűjtés fontossága
2022. szeptember 23. péntek 13:18
Az újsággyűjtés fontossága
Az évente két alkalommal megrendezett akció célja a környezettudatosság és az osztálypénzgyűjtés.
Nagykanizsa

Elindultak a papírgyűjtések a kanizsai iskolákban. Az évente két alkalommal megrendezett akció célja a környezettudatosság és az osztálypénzgyűjtés. A leadott mennyiségek folyamatosan csökkennek, de egy megmozdulás során még így is több mint 100 tonna hulladék kerül a Netta-Pannónia Kft-hez.

Az újság- és kupakgyűjtési akciók az ősszel indulnak be az oktatási intézményekben. A Rozgonyi-iskolában már nagy kupacokban állnak a behozott újsághulladékok. Elekesné Hóbor Gabriella intézményvezető helyettes elmondta, fontosnak tartják, hogy a gyerekek tanuljanak a környezettudatosságról.

– Iskolánkban ez már több 10 éves hagyomány és minden évben két alkalommal szervezünk ilyet. Egy őszi, illetve egy tavaszi időszakban. Ilyenkor két nap áll rendelkezésre a gyerekeknek és a szülőknek arra, hogy behozzák az újságot. Két célja van, az egyik az természetesen az osztálypénz növelése, hogy a behozott újságok után megkapják az osztályok az összeget. Illetve a másik, amit nagyon fontosnak tartunk, ez a környezetvédelem, illetve a fenntarthatóság, újrahasznosítás – nyilatkozta Elekesné Hóbor Gabriella, a Rozgonyi Úti Általános Iskola intézményvezető-helyettese.

Az elmúlt években csökkent a papírhulladék mennyisége, de a szervezett akciók időszakában még mindig jelentős mennyiség kerül a lerakókba. Nagy-Szollár Zsófia, a Netta Pannonia Kft. szakembere szerint az újrahasznosítás és az energiaspórolás miatt is különösen fontos ez a kezdeményezés.

– Azért tartjuk fontosnak, mivel így a hulladék hasznosulhat. Tehát kevesebb energiára és nyersanyagra van szükség ahhoz, hogy új terméket állítsunk elő. Illetve így a hulladéklerakót sem terheljük tovább. A papír esetében például a papírgyárak nagy energiát használnak fel, tehát ezzel csökkenthető a felhasználásuk. Valamint a papír előállításhoz így kevesebb víz és faanyag szükséges –fogalmazott Nagy-Szollár Zsófia, a Netta Pannonia Kft. környezetvédelmi referense.

Kupakgyűjtéssel is foglalkozik a Netta Pannonia Kft. A cég már évek óta kapcsolatban áll a helyi óvodákkal és a nagykanizsai családsegítővel. Tőlük rendszeresen vesznek át több zsáknyi kupakot, 10 forintos kilóáron.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu