+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Megoldódhat a vízvezeték-probléma
2022. szeptember 23. péntek 15:31
Megoldódhat a vízvezeték-probléma
640 millió forintot nyert a városvezetés pályázata a Teleki utca és a Platán sor vízvezeték hálózatának felújítására.
Nagykanizsa

640 millió forintot nyert a városvezetés pályázata a Teleki utca és a Platán sor vízvezeték hálózatának felújítására. Ahogy azzal már mi is foglalkoztunk, az érintett szakaszon rendszeresek a csőtérések, a Vízmű szakemberei szerint csak a csere nyújthat hosszú távú megoldást. A kivitelezéshez 290 millió forint önrészt kell biztosítania az önkormányzatnak, a tervek szerint beruházási hitelből. Ennek elfogadásáról jövő csütörtökön dönthetnek a frakciók.

Ma tartottak sajtótájékoztatót a fejlesztésről a területileg érintett önkormányzati képviselők. A Platán soron mintegy 1000 méteres szakaszon helyeznének el új vezetékeket és bekötéseket, valamint a tűzcsapokat is cserélnék.

– Itt 50-60 év feletti, főleg öntöttvas és Terni csövek vannak a földben. Ezek felett eljárt az idő. Nagy a terhelése, felülről súly is éri. S ezek élettartama már lejárt. Ezért szükséges a cseréje –mondta el stábunknak Bodó László, az ÉVE önkormányzati képviselője.

A Platán soron több mint 50 éves a Teleki utcán 100 éves ívóvízvezetékek működnek jelenleg, rengeteg hibával. Már a legutóbbi közgyűlésen is vitát hozott az önrész kérdése. Berta Krisztián elmondta: a csőtéréseknek nincs politikai hovatartozása, így bízik abban, hogy egyhangúlag fogják támogatni a képviselők a beruházást.

–  A közgyűlés előtt kaptuk a hírt, hogy nyertünk 640 millió forintot erre a pályázatra. Ehhez kell hozzáraknunk 290 millió forint önrészt, nagyjából. Amit, ha a közgyűlés elfogad, akkor jelen állás szerint beruházási, fejlesztési hitelből valósítanánk meg a jövő évi költségvetésben. Bízom abban, bár most a szóbeli előterjesztést a Fidesz-frakció nem kívánta támogatni, bízom abban, hogy jövő héten, amikor papíralapon is ott lesznek előttük a számok feketén fehéren, akkor támogatni fogják ők is –tudtuk meg Berta Krisztiántól, az ÉVE önkormányzati képviselőjétől.

A terveket az Aquaprofit készítette, a kivitelezésért pedig a Szabadics Zrt. felelhet. A munkák 2023 elején indulhatnak, és még abban az évben el is készülne a projekt. A saját forrás kérdését nehezítheti, hogy az önkormányzatnak számolnia kell azzal, hogy az energiaválság 2023-ban is tart.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu