+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Drágulás a zöldségpiacon
2022. szeptember 23. péntek 15:35
Drágulás a zöldségpiacon
Fridmann Valéria kereskedő Híradóknak elmondta: az árak még tovább fognak emelkedni a szállítási nehézségek miatt. Éppen ezért a szezonális paprikából, almából és szilvából még most érdemes bevásárolni.
Nagykanizsa

Az import zöldségek és gyümölcsök 40 százalékkal, míg a hazai termékek 20 százalékkal drágultak. Fridmann Valéria kereskedő Híradóknak elmondta: az árak még tovább fognak emelkedni a szállítási nehézségek miatt. Éppen ezért a szezonális paprikából, almából és szilvából még most érdemes bevásárolni. 

Nem alakul kedvezően a zöldség- és gyümölcspiac helyzete sem. Az importtermékek a fuvarok drágulása miatt csak hetente egyszer érkeznek az országba és a minőség sem a legkedvezőbb – mondta el stábunknak Fridmann Valéria.

– A másik üzletemben, a belvárosiban csak két hónap tapasztalatom van, de ég és föld a két bolt, tehát itt van harminc év tapasztalat. Itt a keleti városrészbe másabb, a belvárosban inkább főznek, ott a zöldségek jobban mennek és kevésbé a gyümölcsök. Itt viszont az iskola, óvoda miatt szerintem inkább a gyümölcsök mennek. Amiket akcióban tudok adni, inkább azokra, azokhoz nyúlnak a vásárlóim – nyilatkozta Friedmann Valéria zöldséges. 

A szakember szerint, aki teheti, még most vegye meg a lecsóhoz és a befőzéshez szükséges hazai gyümölcsöket és zöldségeket. Pár hét múlva ugyanis már csak a külföldi termékek lesznek megtalálhatók, azokat pedig sokan nem fogják tudni megfizetni.

– Tehát itt a lecsó, azt még most nagyon gyorsan tegyék el, még most tudjuk ilyen árba adni a paprikát és a paradicsomot, ahogy látjátok, hogy tényleg jó áron van és még a minőség is nagyon szép. A gyümölcsbe meg azt tudom mondani, hogy vegyenek almát, még a szilvát nagyon jó árba tudom adni, a szőlőt, egyelőre. Én azt mondom, hogy próbáljuk meg azt felenni a hazaiból, amit még lehet, aztán úgyis rákényszerülünk az importra, amit vagy megtudunk fizetni vagy nem – tette hozzá Friedmann Valéria.

A javasoltak közül a lecsópaprikának 580, a fehér szőlőnek 750, míg az almának 339 forint kilója ebben az üzletben.

 

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu