+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Parkolóhiány a Telekin
2022. szeptember 23. péntek 15:42
Parkolóhiány a Telekin
Az érintett társasházak közös képviselői elmondták: tarthatatlan a helyzet, így olyan projekt mellett kell dönteni, ami lehetőleg gyorsan és olcsón nyújt megoldást a közlekedési nehézségekre.
Nagykanizsa

Szakmai bejárást tartottak csütörtök délután a Teleki és az Attila utca parkolási problémái kapcsán. A fórumot Bodó László, önkormányzati képviselő kezdeményezte. Az érintett társasházak közös képviselői elmondták: tarthatatlan a helyzet, így olyan projekt mellett kell dönteni, ami lehetőleg gyorsan és olcsón nyújt megoldást a közlekedési nehézségekre.

Stábunknak Korpavári Csaba mutatta meg az egyik fő parkolási problémát a Platán soron, miszerint a lakók a helyhiány miatt már a zöld területekre is rendszeresen feljárnak az autóikkal. Bodó László márciusban jelezte Balogh László polgármesternek, hogy a Via és a hivatal közlekedési szakemberei nézzék át a szakaszt.

– Közösen beszéljük meg azt, hogy hol lehetne parkolókat kialakítani, s milyen módon lehetne ezt megtenni. Az önkormányzat segítségével, a lakók segítségével, hogy ezt a kaotikus állapotot meg tudjuk szüntetni – fogalmazott Bodó László, az ÉVE önkormányzati képviselője.

A lakók megoldási javaslatai között szerepel a Teleki utca egyirányúsítása, így a másik sávot végig fel lehetne festeni parkolókká. Említették még a gyeprácsos kivitelezést a régi játszóterek helyén.

– Azokat a területeket, zöld területeket, amiket automatikusan a lakók már kivettek, s így tengelyig érő gödör és sár van rajtuk, azt murvával, illetve gyeprácsos pakolóként ki lehetne alakítani. A vita olyan dolgokon megy, hogy ki használhatja, s kinek a jogköre ez, s ki fogja finanszírozni –tette hozzá Bodó László.

Az önkormányzatnak a Sberbank-csőd és az energiaválság miatt jelenleg nincs forrása parkolók kialakítására, a probléma viszont évtizedek óta fennáll, és egyre csak súlyosbodik. A lakók képviselői ezért is javasoltak olyan megoldásokat, amiket minimális költséggel el lehetne készíteni, mégis javítanának a helyzeten.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu