+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Tour de Zalakaros
2022. szeptember 23. péntek 15:46
Tour de Zalakaros
A rendezvényen körülbelül 2000 amatőr kerékpáros vesz részt.
Zalakaros

Tizenötödik alkalommal tartják meg a hétvégén a Mapei Tour de Zalakaros körversenyt. A rendezvényen körülbelül 2000 amatőr kerékpáros vesz részt.

Az elmúlt másfél évtizedben a zalakarosi körverseny a kerékpáros társadalom meghatározó eseményévé vált és egyre nagyobb presztízsnek örvend. Az első nap a pálya előkészítéséről, a nevezésekről, valamint a bemutatóprogramokról szól, szombaton és vasárnap viszont már a megmérettetéseké a főszerep.

– Mondhatjuk, hogy messze a legnépszerűbb és a legnagyobb kerékpáros rendezvény ma Magyarországon. Létszámban nyilván nem, de presztízsben a Tour de Hongrie az ami megelőz bennünket, de az egy más divízió. Azt leszámítva minden kerékpáros rendezvénynél sokkal nagyobbak vagyunk – nyilatkozta Jankovics Ferenc, a verseny főszerevezője. 

A programban céges csapatverseny, gyermekverseny, egy családi bringatúra szerepel, a legnagyobb eseménynek azonban a 137 kilométeres országúti maraton ígérkezik. Az erőpróba során a Karos Korzó elől indulnak a kétkerekezők, majd egyebek mellett Nagykanizsát, Gelsét, Börzöncét és Pacsát érintve térnek vissza a településen felállított célhoz. A nevezések mértéke már most meghaladja az előző évek versenyzői létszámát.

– Azt gondolom, hogy a pandémia óta csúcsnevezésünk van. 1500 előnevezőnk van, ami egy 2000 fős végszámot fog produkálni. Nagyon örülünk neki, hogy pont a 15. versenyre egy ilyen szép szám össze fog jönni – tette hozzá Jankovics Ferenc.

A versenyek mellett a program látogatói bringaexpón, zenés programokon és kerékpáros felvonuláson is részt vehetnek.

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu