+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Civil véradás lesz
2022. szeptember 28. szerda 15:06
Civil véradás lesz
A Nagykanizsai Civil Kerekasztal, a Városi Könyvtár és a Kanizsai Fiatalok Közösségének közös szervezésben civil véradást szerveznek.
Nagykanizsa

Még egy véradással kapcsolatos hír. A Nagykanizsai Civil Kerekasztal, a Városi Könyvtár és a Kanizsai Fiatalok Közösségének közös szervezésben civil véradást szerveznek. Október negyedikén 12 és 16 óra között rendezik meg az akciót a Halis István Városi Könyvtárban. 

A három szervezet közös sajtótájékoztatón ismertette az őszi véradásuk időpontját és annak részleteit. Úgy látják, népszerű a program és a helyszín is. Általában jó hangulat és a jókedv mellett, magas létszám is jellemzi a véradási akcióikat.  

–Egyesületünk nagyon régóta szoros kapcsolatban áll a Civil Kerekasztallal, így ebben a programban is segédkezünk és ahol tudunk, ebben segítünk. Nekünk úgymond az a feladatunk, hogy mi sokkal könnyebben megtudjuk szólítani azt a korosztályt, akikkel mi is foglalkozunk. Hiszen nagyon nehéz – vezette fel Fási Barnabás a Nagykanizsai Fiatalok Közössége Egyesület alelnöke. 

Minden évben 30-40 fő bevonásával sikerül vért gyűjteni a programon. A szervezők abban bíznak, hogy az idei évben egyre több fiatal is képviselteti magát.

–2012-ben volt egy nyertes EU-s pályázatunk, ami egészségvédelem, egészségmegőrzés területén hajtottuk végre, annak volt a folyamodványa egy nem kötelező formai elemként ez a véradás tulajdonképpen. Úgy gondoltuk, hogy civileknek is példát kell mutatnunk a társadalom számára, amikor véradást szervezünk, sőt mi magunk is adunk vért. És azóta most már több mint 10 éve működik ez a rendezvény, egyszer ősszel egyszer pedig tavasszal szervezzük meg a véradást – mondta el Budavölgyi Kálmán a Nagykanizsai Civil Kerekasztal elnöke. 

A véradás előtti orvosi vizsgálatnak köszönhetően az önkéntesek nem csak másokon segítenek, de az aktuális egészségi állapotukról is információt kaphatnak.  

–Nekünk az az előnyünk, hogy jó helyen vagyunk, sokan használják a könyvtárat, sokan szereznek tudomást róla, és nagy kedvvel jönnek az olvasóink is vért adni és a kollégáim is, amire külön büszke vagyok. Úgyhogy azt gondolom, hogy ez a könyvtárnak és ennek a civil szerveződésnek is előny. De a legfontosabb azoknak, akik ennek révén vérhez jutnak. Ez egy igazi jó együttműködés, azt remélem, hogy most is ez fog történni, úgyhogy szeretettel várunk minden olvasót- jegyezte meg Czupi Gyula a Halis Isván Városi Könyvtár igazgatója. 

A véradás egy jó cselekedet. A szervezők arra ösztönöznek mindenkit, aki eddig nem szánta rá magát, próbálja meg.  

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu