+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Rózsaszín séta
2022. október 3. hétfő 16:56
Rózsaszín séta
Immáron tizenötödik alkalommal hívják fel a figyelmet az emlőrák megelőzésnek fontosságára.
Nagykanizsa

A reggeli órákban indult a Rózsaszín séta a Halis István Városi Könyvtárból. A Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Nagykanizsai Egyesülete szervezésében immáron tizenötödik alkalommal hívják fel a figyelmet az emlőrák megelőzésnek fontosságára.

Az idejében diagnosztizált és időben kezelt emlőrák nagyon jó eséllyel gyógyítható, ennek fontosságára és a megelőzésre hívták fel ma a figyelmet a Napfény Egyesület tagjai. A Rózsaszín séta alatt, kitűzőkkel és lufikkal vonultak végig a városon, hirdetve a mellrák elleni küzdelmet.

– Nagyon fontosnak tartom, mivel az emberek nagyrésze, jelentős része érintett sajnos ezzel a betegséggel, és nagyon fontos erre a betegségre való felhívás. A korai tünetek felismerése, hogy időben tudjanak még kezelésre menni. Azontúl fontosnak tartom, hogy itt olyan emberek gyűlnek össze, akik átestek ezen a kórón. Tudják egymást támogatni, egymást segíteni és ez az ilyen betegségeknél nagyon fontos – nyilatkozta Kollár Jutka, a NESZI volt igazgatója.

A hetvenhat egyesületi tagból negyvenöten átestek a betegségen, de sok családtag és hozzátartozó is szerepet vállal a klubban.

–Összehívom a társklubokat, akik örömmel jönnek. Azért van, mert megelőzésre szeretnénk felhívni a figyelmet, arra, hogy a mellrák igen is megelőzhető. Azzal, hogy önvizsgálattal, önvizsgálatot végez saját magát, vagy pedig a meghívóval, amikor kapja, a mammográfiára a meghívást elmegy. Tehát az időben diagnosztizált rákbetegség gyógyítható és figyelemmel kísérjük a klubtársaiknak is az életét –árulta el Karosi Lászlóné, a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Nagykanizsai Egyesület elnöke.

A szervezők felhívják a fiatalok figyelmét az önvizsgálatok fontosságára, mondván a megelőzés a cél, ezért a szűrővizsgálatokra még időben menjenek el.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu