+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / PEN Feszt
2022. október 3. hétfő 17:03
PEN Feszt
Az aulában interaktív programokon keresztül ismerkedhettek meg a résztvevők az intézmény képzéseivel, az udvaron pedig a könnyedebb szórakozásé volt a főszerep.
Nagykanizsa

Második alkalommal rendeztek fesztivált a Pannon Egyetem Nagykanizsa - Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. Az aulában interaktív programokon keresztül ismerkedhettek meg a résztvevők az intézmény képzéseivel, az udvaron pedig a könnyedebb szórakozásé volt a főszerep.

A rendezvényre,  - amelyet idén a Kutatók Éjszakájával együtt rendeztek meg - , már délután négykor megtelt az intézmény főépülete, valamint az udvaron is gyülekeztek az érdeklődők. A résztvevők különböző kísérleteken, játékokon keresztül ismerkedhettek a tudomány világával.

– A földszinti részen a víztudománnyal foglalkozó kísérletek azok nagyon népszerűek, hiszen azok nagyon látványosak, érdekesek, színesek-szagosak. Ezenkívül a mai alkalomra kettő VR-játékunk is van, és ezek is a technológia újdonsága miatt nagy népszerűségnek örvendenek. Ezek mellett robotikai játékokkal lehet játszani, robotfocival, illetve éppen kávét főz az egyik robotkar az érdeklődőknek, úgyhogy ezek is nagyon népszerűek – tudtuk meg Kaszás Nikoletta főigazgatótól. 

A vízügyi üzemeltetési mérnök szak standjánál egy víztisztító berendezést mutattak be, A gép használatát egy mesterségesen működtetett tavon keresztül prezentálták. Simon Dominik, hallgató szerint fontos a fiatalokat meggyőzni a vízgazdálkodás fontosságáról, mert az kulcskérdésnek fog számítani a következő évtizedekben.

–  A vízgazdálkodás a jövő egyik legfontosabb eleme. Mindenképpen fontos ennek az egésznek a megismerése és az, hogy minél több leendő mérnököt, technológust, bárkit ehhez a szakmához tereljünk és elhelyezkedjenek ebben a szakmában. Mindenképpen fontos jövője lesz ennek – emelte ki Simon Dominik. 

A tudományos és játékos programok után este a fesztiválé volt a főszerep, a hallgatók 10 óráig szórakozhattak az egyetem udvarán.

 

 

Galéria
további friss hírek
03
okt.
14:52
4
Nagykanizsa
Harmadszor rendezték meg a PEN-Fesztet a Pannon Egyetem Nagykanizsa - Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
A Kutatók Éjszakáján tartott eseményen az aulában interaktív programokkal várták az érdeklődőket, míg az udvaron a könnyedebb szórakozás játszotta a főszerepet. Szeptember utolsó pénteki..tovább olvasom
10
júl.
12:07
4
Nagykanizsa
Csaknem 60 egyetemi hallgató vehette át pénteken a diplomáját a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
21
feb.
15:18
4
Nagykanizsa
Szakonként általában 2-3 hallgató folytatja tanulmányait duális képzésben a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban a jelenlegi félévben.
16
dec.
16:43
4
Nagykanizsa
„Az összeomlás szélén – avagy hogyan kerülhetjük el a katasztrófát?” című pódiumbeszélgetéssel várták az érdeklődőket csütörtök este a Pannon Egyetem Nagykanizsa- Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ előadójában.
16
dec.
16:07
4
Nagykanizsa
Szakmai megállapodást kötött a Pannon Egyetem és a Kaposvári Szakképzési Centrum.
A tegnap délután szignózott kooperáció célja, hogy a dunántúli régióban tartsa a megfelelően képzett munkaerőt, valamint növelje az egyetemi kampuszok hallgatói létszámát. A két..tovább olvasom
15
dec.
15:20
4
Nagykanizsa
A programon résztvevő diákok megismerkedhettek az intézmény oktatóival és képzéseivel.
Nyílt napot tartottak ma délelőtt a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. A programon résztvevő diákok megismerkedhettek az intézmény oktatóival és képzéseivel. A város..tovább olvasom
21
nov.
13:45
4
Nagykanizsa
A szervezők legnagyobb örömére a gólyák mellett a szeniorok is visszatértek a "fészekbe".
Pénteken tartotta a PEN – Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ a hagyományos Gólya- és Szeniorbálját. A rendezvénynek – csakúgy, mint tavaly – a Halis István Városi Könyvtár biztosította..tovább olvasom
28
okt.
14:48
4
Nagykanizsa
A résztvevőket játékos sorversenyek, tökfaragás és a halloweenhez kapcsolódó kvíz is várta a programon.
Idén sem maradhatott el az OktoPEN rendezvény a Pannon Egyetem nagykanizsai kollégiumában. A résztvevőket játékos sorversenyek, tökfaragás és a halloweenhez kapcsolódó kvíz is várta a programon. Az OktoPEN..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu