+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / PEN Feszt
2022. október 3. hétfő 17:03
PEN Feszt
Az aulában interaktív programokon keresztül ismerkedhettek meg a résztvevők az intézmény képzéseivel, az udvaron pedig a könnyedebb szórakozásé volt a főszerep.
Nagykanizsa

Második alkalommal rendeztek fesztivált a Pannon Egyetem Nagykanizsa - Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. Az aulában interaktív programokon keresztül ismerkedhettek meg a résztvevők az intézmény képzéseivel, az udvaron pedig a könnyedebb szórakozásé volt a főszerep.

A rendezvényre,  - amelyet idén a Kutatók Éjszakájával együtt rendeztek meg - , már délután négykor megtelt az intézmény főépülete, valamint az udvaron is gyülekeztek az érdeklődők. A résztvevők különböző kísérleteken, játékokon keresztül ismerkedhettek a tudomány világával.

– A földszinti részen a víztudománnyal foglalkozó kísérletek azok nagyon népszerűek, hiszen azok nagyon látványosak, érdekesek, színesek-szagosak. Ezenkívül a mai alkalomra kettő VR-játékunk is van, és ezek is a technológia újdonsága miatt nagy népszerűségnek örvendenek. Ezek mellett robotikai játékokkal lehet játszani, robotfocival, illetve éppen kávét főz az egyik robotkar az érdeklődőknek, úgyhogy ezek is nagyon népszerűek – tudtuk meg Kaszás Nikoletta főigazgatótól. 

A vízügyi üzemeltetési mérnök szak standjánál egy víztisztító berendezést mutattak be, A gép használatát egy mesterségesen működtetett tavon keresztül prezentálták. Simon Dominik, hallgató szerint fontos a fiatalokat meggyőzni a vízgazdálkodás fontosságáról, mert az kulcskérdésnek fog számítani a következő évtizedekben.

–  A vízgazdálkodás a jövő egyik legfontosabb eleme. Mindenképpen fontos ennek az egésznek a megismerése és az, hogy minél több leendő mérnököt, technológust, bárkit ehhez a szakmához tereljünk és elhelyezkedjenek ebben a szakmában. Mindenképpen fontos jövője lesz ennek – emelte ki Simon Dominik. 

A tudományos és játékos programok után este a fesztiválé volt a főszerep, a hallgatók 10 óráig szórakozhattak az egyetem udvarán.

 

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu