+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / A fény napja
2022. október 17. hétfő 16:38
A fény napja
Nyílt napot tartott a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa és Vidéke Egyesület a Halis István Városi Könyvtárban
Nagykanizsa

Nyílt napot tartott a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa és Vidéke Egyesület a Halis István Városi Könyvtárban. A programban akadálymentes séta, könyvbemutató és a hétköznapi problémákat érintő kerekasztal-beszélgetés is helyet kapott.

Az évek, évtizedek alatt az egyesület tagjai között barátságok szövődtek és komoly összetartozás jött létre. Riersch Zoltán szerint ezek azok a kötelékek, amelyekkel inspirálni tudják sorstárstársaikat, és közösen túllépni a mindennapi nehézségeken. 

– Itt mindenki valamilyen szinten sorstárs, mindenki tele van a másik iránti empátiával. Ez segít előrébb lépni, mindenkinek megvannak a saját korlátai és azokat egyedül nehezebb feszegetni, mint közösen összerakni – fogalmazott Riersch Zoltán.

Kardos Ferenc úgy látja, a mostanihoz hasonló rendezvények segítik a csoporttagok és az ép emberek közötti kommunikációt, amely azért is nehéz, mivel mindenki eltérően ítél meg bizonyos problémákat. Az egyesületi elnök kiemelte, az akadálymentesítés kulcskérdésnek számít, ám a tagoknak muszáj türelmesnek lenniük, ha valami nem úgy alakul, ahogy szeretnék.

– Azt gondolom, hogy a kanizsai lakosság támogat minket, de ha föltennénk a kérdést, nem biztos, hogy mindig mi nyernénk, nem biztos, hogy erre lehetne költeni, ez az utóbbi vitákban is bent maradt. Sokszor – és ez egy nagyon fontos dolga ennek a napnak is – tudatosítani kell magunkban, a látássérülteknek, a cukorbetegeknek, autistáknak, értelmi sérülteknek, hogy mi a legfontosabb – nyilatkozta Kardos Ferenc, a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa és Vidéke Egyesület elnöke. 

A program során az ép látogatóknak lehetőségük volt kipróbálni a mozgáskorlátozottak mindennapi közlekedési eszközeit, vagyis a kerekesszéket és a rollátort.

 

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu