+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Pályaválasztási szakmai nap
2022. október 25. kedd 13:46
Pályaválasztási szakmai nap
Az eseményen a nyolcadik osztályos diákok ismerkedhettek meg a Nagykanizsán és környékén elsajátítható szakmákkal és jövőbeli lehetőségeikkel.
Nagykanizsa

Szakmai pályaválasztási napot tartottak ma a Kanizsa Arénában. Az eseményen a nyolcadik osztályos diákok ismerkedhettek meg a Nagykanizsán és környékén elsajátítható szakmákkal és jövőbeli lehetőségeikkel. 

Két csoportban, körülbelül 700 diák vett részt a programon, ahová tanárokat és szülőket is vártak a szervezők. Anda Zoltán, az eseményt életre hívó Nagykanizsai Szakképzési Centrum igazgatója szerint cél, hogy utat mutassanak a fiataloknak, hiszen, ha valaki rosszul választ pályát, akkor azt a döntést nehéz korrigálni. – Az a fontos feladatunk, hogy mutassunk más lehetőségeket is, mert nem biztos, hogy azt, amit ő elképzelt, az pont neki való. Vagy lehet, hogy mutatunk itt olyat, ami még inkább felkelti a figyelmét. Ez egy elég bonyolult folyamat, az a lényeg, hogy minél több információhoz jusson a tanuló, a szülő, az osztályfőnök és minél megalapozottabb döntést hozzanak – mondta el Anda Zoltán, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum   főigazgatója.

Az eseményre a nagykanizsai és a letenyei tankerület iskoláinak tanulóit várták. Sokan jelentkeznek közülük gimnáziumokba, de számos olyan diák is akad, akinek konkrét terve van a szakképzésben. - A rendészeti szak az, ami megmozgat, de attól függetlenül a honvédelmen is elgondolkodtam. Leginkább mostani célom az a lovas rendőr. Az autószerelő az még egy régebbi célom, de most reálisabbnak látom a rendőrit, mert ahhoz nem kell annyit tanulni, meg arra nagyobb is az esély, hogy abban kitűnőbb leszek -  fogalmazott Nyári Benedek, a Zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola diákja.

A pandémiát követően egyre több diák kezdett el érdeklődni az egészségügyi pálya iránt, így az ágazat standja rendkívül népszerű volt a mai programon. Horváth Éva, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara munkatársa úgy véli, a pályát övező sztereotípiákkal ellentétben, ez a terület valójában bárki számára nyitva áll.  - Az az általános nézet még mindig megvan, hogy ez elsősorban csak a lányokat érinti, hogy ők csak mondjuk ápolók lehetnek, esetleg a fiúk mentősök. Ezt szeretnénk megcáfolni, hiszen ma már nagyon széles a kínálat, lehet ápoló, de nemcsak egy lány, hanem egy fiú is, de mentős is lehet egy lány és egy fiú is. Ezen kívül lehet dolgozni laboratóriumban, a radiográfiában, műtősként. Nagyon széles a kínálat, fizioterápiás-asszisztens, gyógytornászképzés is van -  mondta a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara  területi szakképzési referense. Az egész napos rendezvény 19 órakor zárul a Kanizsa Arénában. A Pályaválasztási Szakmai Napról bővebben beszámolunk mai, Napi Kanizsa című műsorunkban. 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu