+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kupakgyűjtés
2022. november 3. csütörtök 17:28
Kupakgyűjtés
Kupakgyűjtő szívet helyezett el a Loco-Motiv Közösségi Alapítvány a Halis István Városi Könyvtárban, valamint az egyik belvárosi cukrászdában.
Nagykanizsa

Kupakgyűjtő szívet helyezett el a Loco-Motiv Közösségi Alapítvány a Halis István Városi Könyvtárban, valamint az egyik belvárosi cukrászdában. A kupakokból befolyt összeget egy városi rendezvény támogatására használják fel a kuratóriumi tagok.

A kupakszíveket egy nagykanizsai fémipari vállalkozó ajánlotta fel a közösségi alapítványnak, amelynek tagjai remélik, hogy a gyűjtő hosszú éveken át kaphat helyet a könyvtár földszintjén. Czupi Gyula, a városi bibliotéka igazgatója stábunknak elárulta, hogy kupakgyűjtésre korábban is volt lehetőség az intézményben.

-Hagyománya van, én meg nem mondom, de öt évnél biztosan hosszabb. Tulajdonképpen ez a gyűjtés akkor kezdődött, amikor a kétforintosokat gyűjtöttük és nagy mennyiség gyűlt össze azokból. Ez a siker nyilván másokat is megihletett és kérték, hogy gyűjtsünk itt. Az olvasóink egyszerre hozzák a könyveket és a szatyrokban a kupakokat és lerakják a kupakokat- fogalmazott Czupi Gyula.

A bedobott kupakokból befolyt összeggel a Loco-Motiv három pályázatát is lehet támogatni. Ezek céljai a rászorulók segítése, a társadalmi felelősségvállalásra való ösztönzés, valamint a helyi rendezvények segítése.

-A célokat nem saját magunk, ez a nyolc ember szeretné megvalósítani, aki az alapítványnak a kuratóriumi tagságában benne van. A hozzánk beérkező forrásokra pályázati felhívásokat írunk ki, amire pályázhatnak magánszemélyek, közösségek, akár jogilag nem formalizált szervezetek is. De természetesen a helyi civil szervezeteknek az aktív tevékenységére is számítunk és tulajdonképpen rajtuk keresztül szeretnénk ezeket a célokat megvalósítani- jegyezte meg Cserti Csilla, a Loco-Motiv Közösségi Alapítvány kuratóriumi tagja.

A könyvtár vezetése és a Loco-Motiv tagjai bíznak abban, hogy az együttműködés hosszú életű lesz, annál is inkább, mert az alapítványnak van olyan kuratóriumi tagja, aki könyvtárosként dolgozik.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu