+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Fókuszban a kanizsai alkotók
2022. november 11. péntek 16:26
Fókuszban a kanizsai alkotók
Bemutatták a Pannon Tükör című irodalmi folyóirat idei ötödik lapszámát csütörtök este a Halis István Városi Könyvtárban.
Nagykanizsa

Bemutatták a Pannon Tükör című irodalmi folyóirat idei ötödik lapszámát csütörtök este a Halis István Városi Könyvtárban. A kiadvány érdekessége, hogy a nagykanizsai írók, költők és képzőművészek munkái adják az aktuális gyűjtemény gerincét.

Évente hat lapszám jelenik meg a Pannon Tükörből, mindegyik egy-egy régió irodalmára és kulturális életére fókuszál. Arról, hogy mely kanizsai írók és költők kaptak helyet a kiadványban Kardos Ferenc döntött. A helyi bibliotéka igazgatóhelyettese szerint a dél-zalai poétáknak, alkotóknak egy kiugrási lehetőség, ha műveik bekerülnek egy ilyen folyóiratba.  

- Van Kanizsa Antológiánk és Takács László Irodalmi Körünk, ez az első fok, amikor mindenki próbálkozhat. Amikor már gyakorlottabb, elér egy színvonalat, akkor érhet el erre a fokra, hiszen a Pannon Tükör országos terjesztése is belép a magyar irodalmi életbe ilyen szempontból. Mások is olvassák, Szegeden, Debrecenben, akárhol, tehát ez egy másfajta megjelenési szint. Nyilván szeretnénk, hogy minél többen meg tudjanak jelenni - fogalmazott Kardos Ferenc, a Halis István Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.

A gyűjteményben olyan kanizsai alkotók munkái szerepelnek, mint Varga Zoltán, Fa Ede vagy Pelesz Alexandra. Gyimesi Endre, a Pannon Írók Társaságának elnöke szerint városunk jelenlegi kulturális élete méltó a korábbi évtizedek tradícióihoz.

- A megye történetében mindig is élen jártak a kulturális élet területén a nagykanizsai szerzők. Fa Ede munkáját tudom kiemelni, a legidősebb korosztályból, de nyugodtan mondhatom, hogy a többiek is olyan színvonalat képviselnek, amely bármelyik másik országos lapban is megjelenhetne - vélekedett Gyimesi Endre, a Pannon Írók Társaságának elnöke.

Az irodalom mellett a képzőművészet is jelentős szerepet kapott a mostani kiadásban, az olvasók többek között Kotnyek István decemberig megtekinthető plakátházas kiállításáról is tájékozódhatnak.

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu