+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Válság az állatmentő egyesületeknél
2022. november 16. szerda 16:16
Válság az állatmentő egyesületeknél
Elérte a gazdasági és energiaválság az állatmentő egyesületeket is.
Nagykanizsa

Elérte a gazdasági és energiaválság az állatmentő egyesületeket is. Az állatok orvosi költségei és élelmezése 10 és 40 százalékkal növekedett az ősz folyamán, az állatmentéshez használt gépkocsikat pedig piaci áron tankolják. A megemelkedett kiadások miatt karácsonyi adománygyűjtést is szerveznek az egyesületek részére.

Az állatok alapvető szükségleteinek költségei jelentős mértékben megnőttek. A kutyatápok, konzervek ára 40-50 százalékkal drágult az elmúlt időszakban. A mentéshez használt gépjárművek üzemanyagára sem kedvez a tevékenység ellátásához. Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy a Nagykanizsai Élettér Állatmenhely és az Együtt egy életért, ártatlan állatokért egyesület is pénzbeli támogatást nyert a kormány által meghirdetett pályázaton. A támogatás jó időben érkezik, ugyanakkor a vezetők elmondása szerint további adományokra és segítségre lesz szükségük a szervezetek fenntartása érdekében.

- Körülbelül olyan 30-40 százalékos költség emelkedéssel számoltunk, ez be is következett, ez érintette legfőképpen a működési költségeinket, a villanyszámlánkat legfőképpen, gázunk nincs ez nem érint minket, de az üzemanyagárat mi is piaci áron vagyunk kénytelenek venni, ez gyakorlatilag duplázódott, úgyhogy ez gyakorlatilag hatalmas terhet ró a munkánkra - fogalmazott Skanecz Tamás, a Nagykanizsai Élettér Állatmenhely vezetője.

Az Együtt egy életért, ártatlan állatokért egyesület vezetője azt tapasztalja, hogy a válság miatt kevesebb kutyát fogadnak örökbe, hiszen a háztartások is küzdenek az inflációval. A szervezet az ideiglenesen örökbe fogadó gazdáit egyénileg érinti az energiaválság, azonban az állatok kötelező oltásának, chippeltetésének és  fuvarozásának díja is nőtt az elmúlt időszakhoz képest, csakúgy, mint az élelmezés.

- Most, ami egyesületen belül kimutatható, a táp ára például, amit átlagban tudtunk venni 800 forintos kilós áron, azt már 1400 forint alatt nem tudjuk megadni, illetve az állatorvosi költség is mind megnövekedett, egy konkrét példa az, hogy eddig a chip oltás került 5 ezer forintba, most kerül 6 ezer forint és nyilvánvalóan minden egyéb más szolgáltatás is, de ezt így levetítve nagyon nehéz, hisz mindennek más ára van, illetve nyilvánvalóan az üzemananyagköltség is megnövekedett - vélekedett Hilcz Lívia, az Együtt egy életért, ártatlan állatokért egyesület elnöke.

Az állatmentő szervezetek karácsonyi adománygyűjtési akcióiról későbbiekben Híradónkban beszámolunk.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu