+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Múltunk és terveink
2022. november 24. csütörtök 17:03
Múltunk és terveink
Új műsorokkal készül az ünnepi időszakra a 37 éves Kanizsa Televízió.
Nagykanizsa

Új műsorokkal készül az ünnepi időszakra a 37 éves Kanizsa Televízió. Nézőink több évösszefoglaló adást is láthatnak, valamint zenei fellépések is adásunkba kerülnek. A jövőbeli tervekről és a csatorna régmúltjáról a televíziózás világnapja alkalmából beszélgettünk Tar Mihály ügyvezetővel és Bacskay Zoltánnal.

November 21-én ünneplik a televíziózás világnapját. A városi televízió 1985-ben kezdte meg működését a HSMK-ban, majd néhány évvel később tette át székhelyét a Sugár út 8. szám alá. Bacskay Zoltán huszonkét évig dolgozott a cégnél, előbb operatőrként, később külsős szerkesztőként, majd belső munkatársként.

- Akkoriban még ilyen magnóról-magnóra ment a munka. Felvettük VHS, később SuperVHS kazettára az anyagokat, és akkor azt itt bevágtuk műsorra, egyik magnóról a másikra. Volt olyan riport, ami így ment közre. Nagyon szépek voltak ezek az ősidők tulajdonképpen -fogalmazott Bacskay Zoltán a Kanizsa TV 1985-2007  szerkesztő-riportere.

A Kanizsa Televízió és a Kanizsa Újság összevonásából született meg a Kanizsa Médiaház Kft, amely immáron napi kilencórányi szerkesztett műsorral várja a város televíziónézőit. Az ünnepi időszak meglehetősen zsúfolt lesz a tv életében, hiszen szerkesztőink a szokásos évösszefoglalás mellett egy teljesen új műsorformátumot is bemutatnak.

- Az év utolsó hónapjában mindenképpen lesz karácsony és szilveszter között, illetve azon a tájékon, ahogy visszaszámolunk 12 napot, a tizenkét hónapnak az összefoglalója, ezt ismét megcsináljuk. Amióta itt vagyok ez a gyakorlat, hogy számunkra mi volt a legfontosabb, legérdekesebb. Ez az egyik, illetve a másik, ami újdonság – és ami még nem volt -, hogy nagykanizsai zenészeket kértünk fel, hogy egy-egy félórás kis műsort készítsenek, amit mi rögzítünk és ezeket a Zenélő Kanizsa karácsonyi kiadásában fogjuk sugározni - árulta el Tar Mihály a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A sport sem szorul háttérbe az év utolsó napjaiban, hiszen egy új kisfilmmel, és az FC Nagykanizsa félszezonos gólösszefoglalójával is várjuk nézőinket. Bacskay Zoltánnal és Tar Mihállyal hosszabb beszélgetést láthatnak a múltról és a jövőről későbbi Napi Kanizsa című műsorunkban.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu