+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Könyvtárpedagógia
2022. december 6. kedd 14:02
Könyvtárpedagógia
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Nagykanizsa

Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/A-sok vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás továbbadását is megcélozták a szervezők. 

A könyvtárban megélhető élmények erősítése, a könyvtárhasználat elsajátítása is része a foglalkozásoknak, amelyek komplex módon zajlanak. Az ünnepi időszakhoz kapcsolódva ezúttal egy nagy mikulásteszt kitöltésével, kézműveskedéssel és zenehallgatással várták a diákokat.

–Ebbe a kis karácsonyi foglalkozásba lett vetélkedő szervezve, amit nagy örömmel fogadott minden korosztály. Aztán van egy kis kézműves része a programnak, ahol papír rénszarvast készítenek a gyermekek, illetve lesz mese, attól függően, hogy mit szeretnének a gyermekek. A foglalkozás lényege, hogy a gyermekeket bevonzzuk a könyvtárba, ne csak egy hagyományos kölcsönzés formában ismerkedhessenek meg a könyvtárral, hanem az alkalomhoz illően valamilyen foglalkozáson is részt vehessenek –   hangsúlyozta Szabó Eszter gyermekkönyvtáros.

A rozgonyi iskola negyedikesei visszatérő vendégek, hiszen rendszeres látogatói, kölcsönzői a bibliotékának.

–Több éve járok ide a könyvtárba, nagyon szeretek olvasni otthon is és nagyon jó foglalkozások vannak itt mindig – jegyezte meg  Horváth Hédi a  Rozgonyi Úti Általános Iskola tanulója.   

A betűk, az olvasás megtanítása mellett az olvasás örömének átadása is rendkívül fontos feladata a tanítóknak – véli Borsosné Kalocsai Judit.

–Ebben az online világban nagyon fontos, hogy könyvtárba járjunk és megismerkedjenek a könyvekkel, mint papíralapú nyomtatvánnyal a gyermekek. A könyvtárban mást is lehet, mint kölcsönözni, így amikor kivesszük az iskolából ezt a foglalkozást egyfajta projektszemléletben, így a gyermekek azt a tudást, amit az iskolában megszereznek egy másik helyszínen is tudják kamatoztatni –  fogalmazott Borsosné Kalocsai Judit a Rozgonyi Úti Általános Iskola tanítója.

A diákok a foglalkozáson apró kézműves ajándékot is készítettek, amit mindannyian szeretteiknek címeztek meg.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu