+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Az öröm gyertyája
2022. december 12. hétfő 17:02
Az öröm gyertyája
Az adventi forgatag vállalkozói várták az érdeklődőket, míg a gyertyagyújtás programját ezúttal is az önkormányzat szervezte.
Nagykanizsa

A pénteki és szombati esőzés után, vasárnap felragyogott az öröm gyertyája az Erzsébet téren. Az adventi forgatag vállalkozói várták az érdeklődőket, míg a gyertyagyújtás programját ezúttal is az önkormányzat szervezte.

Délután egyre többen gyülekeztek az Erzsébet téren, kicsik és nagyok, fiatalok, családosok és idősebbek egyaránt megjelentek a vásárban. Sokan megkóstolták a forró italokat. A szolgáltatókat minden korosztály keresi ezekben a hetekben, a legutóbbi péntek és szombat kivételével elégedettek a résztvevők.

– Szerintem az emberek életében ez az adventi időszak nagyon fontos. Főleg a mai világban. Ez a szeretet ünnepe, maga a gyertyagyújtás, a meghittség, ami itt szokott lenni. Tehát lejönnek, kíváncsiak az emberek, mégiscsak a mi rendezvényünk, Kanizsa városáé. Idén főleg a civil összefogásnak köszönhetően a mi rendezvényünk – emelte ki Németh Tünde, vállalkozó.

A fogvacogtató hideg ellenére számos család érkezett vasárnap a térre.

– Elsősorban a gyermek miatt, hogy lássa ezt, ami itt van lent. A kis forgatagot, a fények, kisvonat, leginkább miatta. De nyilván kicsit mi is kimozdulunk – mondta el Nagy-Jakab Jetta.

A város adventi koszorújának harmadik gyertyája vasárnap este izzott fel, Balogh László polgármester ünnepi beszédében egyebek mellett azt mondta: „ez a szép kanizsai adventi koszorúnk is egy szimbólum, mely összeköt bennünket. Ebben a városban egyek is lehetünk, mert összeköt minket a közös múlt, a hagyomány és annak a reménye, hogy a holnap szebb és fényesebb lesz.”

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu