+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Réka visszatért
2022. december 13. kedd 15:00
Réka visszatért
Hatéves korától követhetjük nyomon Réka kalandjait, aki immár kilenc éves kisdiák lett Uzsoki Mária legutóbbi alkotásában.
Nagykanizsa

Hatéves korától követhetjük nyomon Réka kalandjait, aki immár kilenc éves kisdiák lett Uzsoki Mária legutóbbi alkotásában. A Réka sorozat negyedik kötetét, melyben a kislány különleges kalandjai olvashatóak, nemrég mutatták be a Halis István Városi Könyvtárban.    

A nagykanizsai Uzsoki Mária tollából született sorozat legújabb kötetében Réka különleges kalandjainak sora Dombalján címmel folytatódik.

–Ez egy sorozat, a Réka sorozat negyedik kötete. Amikor a pedagógus pályafutásomat aktívan befejeztem, akkor több idő maradt a leírásra. A sok-sok gyermekélményből összegyúrtam egy kisgyermeket, őt Rékának hívják. Ő egy alsós kislány, akitől ha megkérdezik, hogy mit szeret legjobban, ő azt mondja nem kérdés, Dombalján vakációzni. Ezekből a vakációkból, az ottani élményekből, kalandokból született a sorozat -  vélekedett Uzsoki Mária szerző.

A történetek elképzelését egy érettségi előtt álló budapesti diák Várfalvi Eszter rajzai segítik.

Ez már a második könyv, amit illusztráltam. Már nagyon kiskorom óta ismerem Mária nénit, így nagyon nagy öröm és megtiszteltetés volt számomra, hogy a második könyvre is felkért –  mondta el Várfalvi Eszter  a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont tanulója.

A könyv magán kiadásban ezúttal is a Czupi Kiadó gondozásában kerülhetett az olvasók elé.

Az egyik legnépszerűbb szerzője a kiadónak és a leghűségesebb is, nagyon sokat publikál Uzsoki Mária. Ebben a sorozatban, amelynek most negyedik kötete jelenik meg egy csodálatos gyermektörténetet mond el. Ahogy nő velünk a főszereplő, változik a történet, egyre érdekesebb és izgalmasabb – fogalmazott Czupi Gyula a Czupi Kiadó tulajdonosa.

A talpraesett, cserfes kislány a legújabb kötetben egy több százéves titok nyomába ered segítőivel, s így bonyolódik igazán különleges kalandba.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu