+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Az összeomlás szélén
2022. december 16. péntek 16:43
Az összeomlás szélén
„Az összeomlás szélén – avagy hogyan kerülhetjük el a katasztrófát?” című pódiumbeszélgetéssel várták az érdeklődőket csütörtök este a Pannon Egyetem Nagykanizsa- Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ előadójában.
Nagykanizsa

„Az összeomlás szélén – avagy hogyan kerülhetjük el a katasztrófát?” című pódiumbeszélgetéssel várták az érdeklődőket csütörtök este a Pannon Egyetem Nagykanizsa- Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ előadójában. Az eseményen Gelencsér András, az egyetem rektora és Stumpf-Bíró Balázs jövőkutató vitatta meg az elkövetkező évek hatásait a különböző gazdasági ágazatokat illetően. A pódiumbeszélgetést az egyetemi nyílt nap záróeseményeként bonyolították le. Gelencsér András előre jelezte, hogy aki azt várja, hogy vita bontakozik ki a két résztvevő között, nem jó rendezvényen jár, mivel mindketten ugyanazt az álláspontot vallják a témakört illetően. A Pannon Egyetem rektora szerint rengeteg tévképzet van az energiagazdálkodással kapcsolatban, az ilyen beszélgetésekkel ezeket igyekeznek megcáfolni.

– Elsősorban mindenki az energiára és azon belül is a fosszilis energia kiváltására fókuszál, illetve arra, hogy az éghajlatváltozással az emberiség mit tud tenni. Én egy új szempontra hívtam fel a figyelmet, arra, hogy a Földnek vannak egyéb erőforrásai is, amelyek éppoly végesek, mint amilyen véges a fosszilis energia készlete. Ezek az erőforrások és ezeknek a végessége nem hagyható figyelmen kívül akkor, amikor a jövő energiaellátását, energiatermelési módjait, illetve a jövő technológiáit tervezzük – mondta el Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

Stumpf-Bíró Balázs a beszélgetés során társadalmi oldalról igyekezett megközelíteni a témát.

– Olyan léptékű átalakulások jönnek, hogy a civilizáció – nem a mai formában, hanem az, amit mi civilizációnak értékelünk – az egyáltalán bármilyen formában fenntartható vagy újra létrehozható lesz-e, ez itt az alapvető kérdés. Az, hogy az ember egyszer csak eltűnik, azt én sem tartom valószínűnek, de a társadalom szervezettségi formái, ahogy léteztek egyre inkább kérdésesek lesznek – nyilatkozta Stumpf-Bíró Balázs, jövőkutató. 

A szervezők jelezték, hogy a jövőben hasonló jellegű pódiumbeszélgetéseket szeretnének rendezni a nagykanizsai kampuszon, változatos témákban.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu