+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Mesebőrönd
2022. december 27. kedd 18:00
Mesebőrönd
A Mesebőrönd társulat szervezésében és a Locomotiv Közösségi Alapítvány támogatásával valósult meg a Halis István Városi Könyvtárban egy ingyenes adventi mesedélelőtt.
Nagykanizsa

A Mesebőrönd társulat szervezésében és a Locomotiv Közösségi Alapítvány támogatásával valósult meg a Halis István Városi Könyvtárban egy ingyenes adventi mesedélelőtt. Népi játékokkal, karácsonyi legendákkal az ünnephez kapcsolódó mesékkel készültek a pedagógusok a gyerekeknek. A Mesebőrönd 3 éve működik Nagykanizsán, Tőtős Hortenzia és Tamásné Deme Boglárka társulataként. Céljuk, hogy a népi kultúrát, játékokat, dalokat, táncokat tovább adják a fiatal generációnak. A tagok az ünnepkörhöz köthető sokrétű műsorral készültek a gyerekes családoknak, valamint ehhez kapcsolódóan természetes anyagokból alkottak kézműves fadíszeket.

– Nagyon szeretjük a meséket, a népdalokat, a népi játékokat és nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezeket tovább adjuk a felnövekvő nemzedéknek. Az év során rendszeresen tartunk foglalkozásokat, illetve találkozhatnak velünk kisebb településéken, a környező falvakban és itt a városban is az érdeklődők. Ami számunkra fontos, az az, hogy ne vesszen ki ez a régi hagyomány, a mesék, a népdalok és a népi játékok a mai fiatalok, családok életéből. – mondta el Tamásné Deme Boglárka, mesepedagógus.

A pedagógusok közös célja, a népi kincsek népszerűsítése.  A néptáncpedagógus úgy véli, az ünnepek közeledtével, mindenkinek szüksége van a léleksimogató dalokra és mesékre. 

– Minden évben az ünnepkörökhöz kapcsolódóan szoktunk valamilyen családi foglalkozást, rendezvényt szervezni, és ez most sincs másképp. Ma az adventi témakörben, karácsony a téma. Meséket, játékokat, dalokat hoztunk, bábozunk, árnyjátékozunk, és szeretnénk egy kicsit a karácsony hangulatát, a Jézuska érkezését közelebb hozni a szívekbe. Kicsit lecsendesedni, ahogy az advent időszak is az elcsendesedés időszaka. – tette hozzá Tőtős Hortenzia, néptáncpedagógus.

A Mesebőrönd tagjai úgy látják van igény az ilyen jellegű találkozásokra, hiszen a gyökereinkhez nyúlnak vissza.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu