+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Családi tragédia Kistolmácson
2023. január 10. kedd 08:09
Családi tragédia Kistolmácson
Megölte a feleségét, majd magával is végzett egy férfi tegnap Kistolmácson.
Kistolmács

Megölte a feleségét, majd magával is végzett egy férfi hétfőn 18 óra körül Kistolmácson. Az eset körülményeit a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás részeként, szakértők bevonásával vizsgálja.

A település önkormányzati hivatalában dolgozó nő többszöri hívás után sem volt elérhető, így Birkás Zoltán, Kistolmács polgármestere értesítette a hozzátartozóit, akik végül rátaláltak a két holttestre. A zalai rendőrök azonnal a helyszínre mentek és megkezdték a helyszíni és halottszemlét. A kirendelt orvosszakértő szerint a 47 éves nő halálát idegenkezűség okozta, míg az 53 éves férfi öngyilkos lett. A falu lakosságát megrázta a tragédia, hiszen rendes embereknek ismerték a párt.

–A falu népe a családot tisztességesnek ismerte. A férj kint dolgozott Ausztriában és itt Magyarországon, magyar cégnek volt a sofőrje. A hölgy pedig kolléganőm volt, falugondnok. Tehát tisztességes családnak ismertük őket, rendezett körülmények között éltek. Hogy mi vezetett idáig, ezt nem tudjuk – mondta el Birkás Zoltán Kistolmács polgármestere.

Az általunk megkérdezett jogász szerint ilyen esetekben, amikor az elkövető az eljárás jogerős befejezését megelőzően életét veszíti, maga az eljárás ugyan elindul, a nyomozóhatóság beszerzi a szükséges bizonyítékokat, és rendelkezik az üggyel kapcsolatos vagyonelkobzásról is, de ezt követően az ügyet meg is szüntetik.

–Mivel az elkövető meghalt, az eljárás megszüntetésre kerül. A büntethetőségi akadályok jogrendbe iktatásának indokoltsága egyrészt abban állt, hogy bizonyos körülmények bekövetkezésekor a tényállásszerű cselekményt megvalósító személy felelősségvonására nem kerülhet sor – tájékoztatott Rinfel János ügyvéd.

Az eset kapcsán megkérdezett pszichológus szerint Magyarországon az utóbbi időben nem ritkák a hasonló családi tragédiák. Elsősorban a reményvesztettség, a féltékenység és a tartós örömtelenség szüli az ilyen tetteket.  

–Egy ilyen esetben, amikor az illető nem csak önmagával, hanem a közvetlen hozzátartozójával is végez, akkor nagyon gyakori a féltékenységből fakadó téveszme, kényszerképzet, a belső bizonytalanság. Az a fajta érzés, hogy ha velem nem boldog, vagy én mélyen boldogtalan vagyok, akkor másé se legyen –  fogalmazott Dóber Valéria pszichológus.

A szakember szerint az egyes idegrendszeri rendellenességek is felerősíthetik az ilyen kényszerképzeteket. Az ünnepek miatti hosszú otthonlét és összezártság is hatással van a családon belüli feszültségek fokozódására.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu