+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Vihar okozta károk
2023. január 10. kedd 14:37
Vihar okozta károk
A ma hajnali óráktól fogva gyakorlatilag megállás nélkül érkeztek a bejelentések a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz.
Nagykanizsa

A ma hajnali óráktól fogva gyakorlatilag megállás nélkül érkeztek a bejelentések a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz. A viharos időjárás sok kárt okozott a megyében, Nagykanizsán két parkoló autóra dőlt egy kisebb méretű fa a Platán soron.  

Kilenc helyre kellett vonulniuk ma a hivatásos tűzoltóknak a vármegyében. A reggeli órákban akácfa dőlt az útra Alsópáhokon, ami egy személyautóra esett, személyi sérülés nem történt. Zalakaroson, Türjén, Bakon, Pusztaszentlászlón és Keszthelyen volt még szükség tűzoltói beavatkozásra- tájékoztatott Kósi Zsolt szóvivő.

– A Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítói ügyeletére január 9-én, hétfő este kettő, míg január 10-én, délután egy óráig összesen 11 jelzés érkezett a viharos időjárással és az esőzéssel kapcsolatban. A tegnap esti órákban a lenti tűzoltóknak volt dolga, ott egy kidőlt fa okozott forgalmi akadályt a 7537-es úton, Kerkateskándon pedig egy megrongálódott telefonoszlop dőlt az úttestre és ezt távolították el az egységek – tájékoztatott Kósi Zsolt a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Nagykanizsán is több fa ki kidőlt, ami autókat rongált meg. Az egyik személyautó tulajdonosa a hajnali órákban észlelte a vihar okozta károkat, és értesítette a tűzoltókat.

– A hajnali órákban Nagykanizsáról érkezett bejelentés, miszerint 2 parkoló autóra dőlt egy kisebb méretű fa Nagykanizsán, a Platán soron. Itt a város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel rövid idő alatt eltávolították a fát, az autókban senki sem tartózkodott, így senki sem sérült meg. Egyébként a nagykanizsai tűzoltók vonultak az M7-es autópályára is, Nagyrécse térségben, ahol, egy fa dőlt magára az autópályára, főleg a leállósávot érintette, de egy kis részben a külső sávot is veszélyeztette – tette hozzá Kósi Zsolt.

 A szakemberek azt kérik, ha olyan kidőlt fát látnak az utakon, ami akadályozza a forgalmat, hívják a 112-es segélyhívót, és tegyenek bejelentést, valamint körültekintően, óvatosan közlekedjenek. Az előrejelzések szerint szerdára jelentősen mérséklődik a szél.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu