+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Bilincsben az elkövetők
2023. január 13. péntek 15:46
Bilincsben az elkövetők
Elfogták az eszteregnyei gyilkosság elkövetőit, a tettesek alig egy napot sem voltak szabadlábon.
Zalaegerszeg
 

Elfogták az eszteregnyei gyilkosság elkövetőit, a tettesek alig egy napot sem voltak szabadlábon. A meggyilkolt 66 éves férfi barátnője azonnal a nyomozók látókörébe került, és a nyom jónak is bizonyult, ugyanis a nő egyik lányának a volt férje, és annak új párja követte el a bestiális gyilkosságot. A szerb-magyar kettős állampolgárságú áldozatot majd tízszer megszúrták, ezt követően vérzett el.

– Kedden vagy hétfőn este volt itt az a fekete hajú nő, jó erős testalkatú. Szerintem roma nő lehetett. Az kifutott, kicsukta az ajtót, az Iván meg utána ment be, utána töszmörgött ki a kocsiból, és ment be. Ezt tudom elmondani, Onnan kellene kiindulni, attól a nőtől – mondta el Nincsics Lajos.

Utóbb kiderült, volt némi igaza a sértett szomszédjának, hiszen az áldozat barátnőjének a lányának a volt férja és annak új párja követte el a gyilkosságot. A rendőrök majd 12 órát helyszíneltek Eszteregnyén. Megállapították, hogy eltűnt a meggyilkolt férfi autója, telefonjai, laptopja és a pénze. A tettesek az ellopott, 22 éves Ford Focussal hagyták el a falut, őket le is tudták követni a rendőrök.

Pécsre mentek, mint kiderült, az eszteregnyei férfi barátnője Baranya megyei származású, több gyereke is van, közülük néhány ott él. - Ez volt az egyik adat, ami elősegítette, hogy ez a személy, illetve az ő rokoni köre látókörbe került, hogy lehetséges, valaki közülük a bűncselekmény elkövetője – fogalmazott Jandó Zoltán, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója.

A 18 éves lány és 36 éves párja zalaiak. A hajtóvadászatot végül a kanizsai rendőrök teljesítették, a kórház előtti gyalogátkelőnél kapták el a párost, csütörtök délután.

A lányt előbb tanúként hallgatták ki, de később elismerte, ott volt a gyilkosságnál, amit férje követett el. Kezdésként szerda délután kicsalták az udvarra az áldozatot, ahol egy vascsővel leütötték, majd bevitték a házba. Ott elkezdtek értékek után kutatni, közben valószínűleg a férfi felébredt, aztán a teste több pontján megszúrta, megvágta a tettes egy hosszú konyhakéssel. Előfordulhat, hogy vallatni akarta a 66 éves áldozatot. – Ezt így sajnos nem tudjuk megmondani, hogy mi volt a szándéka a cselekményeknek, hiszen az elkövető nem tesz vallomást, viszont akár ez is elképzelhető, hogy ezért hajtották végre. Magához, egy ölési cselekményhez nem kell ennyiszer megszúrni egy sértettet. S mivel olyan sokszor és olyan erőbehatású szúrásokat követtek el, amik miatt a cselekményt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésnek – hangsúlyozta Jandó Zoltán. A gyilkos, mint kiderült volt már börtönben, akkor erőszakos rablás miatt kapták el. A tettesek büntetése tíz évtől húsz évig terjedhet, amennyiben azonban bebizonyosodik, hogy az emberölést is előre kitervelték, akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphatnak. 2023 sok szempontból tragikusan indul Dél-Zalában, ugyanis hétfőn megölte egy férfi a feleségét Kistolmácson, aztán magával is végzett, majd jött az eszteregnyei ügy.  

Megjegyzés: A családot egy jól ismerő olvasónk jelezte, hogy a bűnsegédletet nem az áldozat barátnőjének a lánya, hanem a lány férje és annak új, 18 éves párja követte el. 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu