+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Hódinvázió
2023. január 20. péntek 18:06
Hódinvázió
Folyamatos problémát jelentenek Nagyrécsén és környékén a hódvárak.
Nagyrécse

Folyamatos problémát jelentenek Nagyrécsén és környékén a hódvárak. Az esőzések miatt a Bakónaki-patak medrében felgyűlt víz, így áradás fenyegeti a környező településeket.  

Január 18-án érkezett bejelentés egy kisrécsei lakostól, miszerint a patak vize annyira megduzzadt, hogy a közeli lakóházakat is elöntheti. Először egy helyi mezőgazdász próbált segíteni a saját munkagépével, majd a Vízmű szakemberei is megérkeztek. A Nagyrécse központjában lévő szennyvízátemelő melletti gátat a közelmúltban mér kétszer elbontották, a rágcsálók azonban napok alatt visszaépítik a lakóhelyükként szolgáló odúkat.

– Egy régebbi problémára vezethető vissza a dolog, a hódvárakra. Ezek általában felduzzasztják a patakmederben a vizet, és ha nagyobb víztömeg érkezik a környező hegyekről, akkor nyilvánvalóan a víz vissza fog torlódni, és feljebb, Kisrécse környékén, illetve maga a falu középső részén is a mederből ki tud lépni a patak. Így is a meder szintjén van, tehát teljesen fel van töltődve, mert a hódgátak azok teljes magasságban vannak a mederben – nyilatkozta Laskai Béla, Nagyrécse polgármestere. 

Csütörtökön folytatódott a kárelhárítás, de a szakemberek munkáját nehezítette a patak medrében és a külső szakaszokon lévő, tömeges mennyiségű hódjárat. Ezek annyira fellazították a talajt, hogy munkagépekkel nehezen tudták megközelíteni.

– A mai nap folyamán folytatták, illetve megnézték a területet, hogy hogyan tudják ezeket a belső részeken is megközelíteni ezeket a hódlétesítményeket, tehát a két hódgát el lett bontva, képek is vannak róla, tehát megvan már, hogy hol van a telephelyük, meg a fészkük – tette hozzá Laskai Béla.  

Nem csak a községeben, de az M7-es autópálya mellett is hasonlóan rossz a helyzet. Az 50 méteres hódgátrendszer miatt már mintegy 2 hektáros terület került teljesen víz alá. A vadak így nem tudják használni a számukra kialakított átjárót, ezért a főúton próbálnak átkelni, ami különösen veszélyessé teszi az útszakaszt.

 

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu