+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Szív rejti - lélek takarja
2023. január 23. hétfő 12:28
Szív rejti - lélek takarja
Kunics Zsuzsannát, Schmidt Juditot és Tóth Istvánt tüntették ki kultúraközvetítő munkájuk elismeréseként a Magyar Kultúra Napja alkalmából.
Nagykanizsa

Kunics Zsuzsannát, Schmidt Juditot és Tóth Istvánt tüntették ki kultúraközvetítő munkájuk elismeréseként a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Az ünnepi műsort szombaton tartották a Hevesi Sándor Művelődési Központban.  A Szikrák Táncegyüttes „Szív rejti - lélek takarja” című műsorában felléptek a Zalagyöngye és a Gyöngyszemek Táncegyüttesek, valamint a Kanizsai Fiatalok versmondói. A zenei kíséretet a Csádé zenekar biztosította. Tóth István, aki egyike volt a kitüntetetteknek, fontosnak tartja, hogy ezen a jeles napon is megmutassák a közönségnek, hogy a tánc által mennyi érzést lehet kifejezni.   

– A magyar kultúra napja alkalmából készítettük ezt a műsort. Igazából a táncról szól, magáról a táncról, mint érzésről, életformáról. Ezeket a gondolatokat, érzéseket próbáltuk meg színpadra állítani táncos nyelven. A műsor címe Szív rejti - lélek takarja, tehát igazából akik itt táncolnak, ők érzik igazából az örömöt, a bánatot, a szerelmet, a bármit, ami ki kívánkozik belőlük. S ezt próbáljuk, ezeket az érzéseket a tánc nyelvén megfogalmazni – nyilatkozta Tóth István, a Zalagyöngye Táncegyüttes művészeti vezetője. 

Az együttes fiataljainak lelkesedése és táncszeretete nagymértékben hozzájárult a jó hangulathoz.

– Ez a nyolcadik év, hogy táncolok. A mai napra készültünk egy lánytánccal, somogyi táncokkal, jobbágytelki táncokkal. Ezután egy székely verbunkot fognak a fiúk táncolni, utána lesz egy keménytelki, és a legvégén egy mezőségi, és közben még a Zalagyöngye és a kisebbek is fognak egy-egy táncot táncolni – mondta el Herczeg Flóra, a Szikrák Táncegyüttes tagja. 

Borbély Bíborka fiatal kora ellenére már az alapítás óta jelen van a táncegyüttes életében, és fontosnak tartja, hogy generációja a régi hagyományokat továbbvigye. 

– Kilenc éve táncolok, a Szikrák Táncegyüttes alapítása óta a tagja vagyok. Igazából az édesapám is táncol, ez miatt is volt bennem, hogy nekem is táncolnom kell, meg a nővérem is itt táncol velünk együtt – tette hozzá Borbély Bíborka, a Szikrák Táncegyüttes taja. 

A rendezvényen a város elismerő oklevelét Kunics Zsuzsanna történész-muzeológus, a Thúry György Múzeum munkatársa, Schmidt Judit, a Halis István Városi Könyvtár segédkönyvtárosa, valamint Tóth István „Csonti”, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és a Zalagyöngye Művészeti Műhely vezetője vehette át.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu