+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / A könyvtárban is emlékeztek a kultúra napjára
2023. január 23. hétfő 15:18
A könyvtárban is emlékeztek a kultúra napjára
Az intézmény szolgáltatásait bemutató kiállítással emlékezett meg a magyar kultúra napjáról a Halis István Városi Könyvtár.
Nagykanizsa

Az intézmény szolgáltatásait bemutató kiállítással emlékezett meg a magyar kultúra napjáról a Halis István Városi Könyvtár. Az esemény megnyitóján a résztvevők négy könyvtáros segítségével fedezhettek fel érdekességeket a bibliotékában zajló munkával kapcsolatban.  A kultúra napi kiállítás hagyománynak számít a városi könyvtárban, ám a szervezők mindig igyekeznek valami újdonsággal is szolgálni. Idén a program több könyvtáron belüli sétát is tartalmazott, amelynek segítségével a résztvevők megismerkedhettek a digitalizációs folyamatokkal és a helyi olvasók ellátásának menetével.

– Azt a 200 évet, ami a Himnusz születésétől napjainkig van, bemutatnánk azt, hogy ebből több mint 150 évig folyóiratok voltak és azokat hogyan tettük digitálisan hozzáférhetővé. Azt, hogy hogyan csináljuk azt, hogy mindig friss olvasnivaló legyen a polcokon, ezt is érzékeltetjük egy sétával, bemutatjuk az Azolóban elérhető könyveknek a mennyiségét, hogy ez megfogható és érzékelhető legyen. Van egy ráadás, a jövő hónap végére az épületnek az alsó részét díszíteni fogja egy virtuális könyvespolc, és ennek a könyvespolcnak a bemutatását is ma fogjuk elvégezni – mondta el Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

A kiállítás megnyitóján a Rozgonyi-iskola diákjai vettek rész. Czupi Gyula könyvtárigazgató azért is tekint fontos eseményként az év első programjaként szolgáló bemutatóra, hogy a nagyközönség figyelmét is felhívja az intézményben zajló munkára. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy az olvasók közül egyre többen használják a bibliotéka szolgáltatásait.

– Úgy érzem, mint valaki, aki vitamint vesz be és nem érzi azonnal a hatását, de nem lesz tőle beteg. Itt hogyha látja, érzékeli ezenféleképpen az új szolgáltatásokat, akkor természetesen nő bele abba, hogy használja és használják őket – tette hozzá Czupi Gyula.

A kiállítás 2023. február 28-ig tekinthető meg a városi bibliotéka földszintjén.

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu