+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kitelepült véradás
2023. február 1. szerda 17:22
Kitelepült véradás
Ezúttal egy régi-új helyszínen, a Rozgonyi Úti Általános Iskolában várták a segíteni szándékozókat.
Nagykanizsa

Kitelepült véradást szervezett keddre a Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete. Ezúttal egy régi-új helyszínen, a Rozgonyi Úti Általános Iskolában várták a segíteni szándékozókat.

Az akció kezdési időpontjától kezdve folyamatosan érkeztek az emberek a helyszínre, amelynek kiválasztása nem volt véletlen – tudtuk meg Goór Violettától, a véradás szervezőjétől.

– Próbáljuk visszaszerezni a régi véradóhelyeinket, ugyanis a covid óta nagyon korlátozottak a helyszínek, ahová kiszállást tudunk szervezni. A Rozgonyi-iskola egy régi véradó helyünk, és a legutóbbi véradás is nagyon sikeres volt. Úgy gondoltuk, újra bevezetjük a köztudatba ezeket a különböző helyszíneket, hogy azok az emberek – akiknek esetleg nem szimpatikus a Sugár út – azok tudjanak válogatni –emelte ki Goór Violetta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének véradászervezője.

Molnár Ákos rendszeres véradó, két éve költözött Nagykanizsára, itt is folyamatosan részt vesz az akciókon, mert mint fogalmazott: kötelességének tekinti a segítségnyújtást. Szerinte általánosságban elmondható, hogy az emberek a kényelmesség miatt maradnak távol.

– A kényelmesség az sajnos fertőző a mai világban, sok minden az online térben működik, rászoktunk arra, hogy online módon működünk. Ez ellen talán a véradásra való buzdítással is tudunk tenni. Szerintem a jó példa az, ami a legfontosabb a véradásban is. Meg annak az öröme, amikor megkapjuk az sms-t, hogy felhasználták a vérünket, amit mi adtunk – mondta el stábunknak Molnár Ákos.

Az iskola diákjainak szülei körében is meghirdették az eseményt, amely nyilvános volt, így bárki segítséget nyújthatott.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu