+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Válasz a kormánypárti kritikákra
2023. február 2. csütörtök 15:32
Válasz a kormánypárti kritikákra
Nem mond le Czirákiné Pakulár Judit, és azt is cáfolta, hogy az ÉVE-frakció küldte volna ki a legutóbbi közgyűlésről.
Nagykanizsa

Nem mond le Czirákiné Pakulár Judit, és azt is cáfolta, hogy az ÉVE-frakció küldte volna ki a legutóbbi közgyűlésről. A Városfejlesztő vezetője és Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese ma tartott közös sajtótájékoztatót, mint mondták: muszáj volt már reagálniuk azokra a rágalmakra, amiket a helyi kormányoldal képviselői a sajtóban és a közösségi oldalon sulykolnak az elmúlt napokban.

Ezeket a montázsokat az elmúlt egy hétben tette közzé a helyi Fidesz közösségi oldala. Miután Czirákiné férje, Cziráki László bejelentette távozását a Vízmű éléről, rendre előjött az a felvetés, hogy felesége is elhagyja a Városfejlesztőt. A legutolsó képen pedig, „rosszat cselekvő gyerekhez” hasonlítják Czirákinét.

Rágalmazásnak minősítette azt a felvetést Horváth Jácint, miszerint ők küldték volna ki Czirákinét a legutóbbi közgyűlésről. Mint mondta, az ügyvezető a közgyűlés előtti bizottsági ülésen vett részt, és miután egy minimális változtatást igénylő napirendnél volt csak érdekelt, semmi sem indokolta, hogy maradjon. Ráadásul azt az egy pontot Balogh László nem is akarta felvenni az ülés témái közé. Horváth hangsúlyozta, a projektek önrészére irányuló polgármesteri kérdésre nem válaszolhatott az ügyvezető, hiszen ha megteszi, törvényt sért. – Bármikor kérdezhet polgármester úr ügyvezető asszonytól vagy tőlünk is akár a projektekkel kapcsolatban, nincsenek titkaink. Ha válaszolnánk, azokra a konkrét számokat tartalmazó kérdésekre, amelyeket legutóbb feltett a költségvetés tervezése kapcsán, akkor jogszabályt sértenénk. Ezt ugye nem akarhatja, hogy megsértsük a közbeszerzési törvény titoktartásra vonatkozó részeit, s olyan adatokat adjunk ki, amelyek jelen állapotában a projekteknek nem szabad kiadni. Minden szám, minden adat, amelyre szüksége van, ott van az asztalán, nem most került oda, már hónapokkal ezelőtt odakerült – mondta el Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese.

Czirákiné kiemelte: 2022 októberében elindultak a költségvetési tárgyalások, minden egyeztetésen részt vett, és a kért dokumentumokat mind időben elküldte a polgármesternek. Így – Bizzer András alpolgármestert idézve – ő is „teljesen megdöbbent” a polgármesteri kommunikáción. A mai tájékoztatón elhangzott: a két, a helyi Fidesz szerint veszélybe került pályázatnál kint vannak a közbeszerzések, tavasszal pedig elindulhatnak a kivitelezési munkák. – Az energetikai projekt kapcsán hamarosan lesznek eredményeink, s köthet az önkormányzat szerződéseket, tehát elindulhat a munka. Az ipari csarnok tekintetében pedig szintén hamarosan, mire az építkezés elkezdődhetnének, tehát március-április folyamán már szerződéssel szeretnénk rendelkezni. Ott is úgy tart a közbeszerzés, hogy addigra le tudjuk zárni ezeket a dolgokat. De amíg nincsenek lezárva a közbeszerzési eljárásnak a dolgai, addig erről érdemben nem adhatunk információt – fogalmazott Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Vakfoltban a jövő – ezt a címet adta a polgármester a legutóbbi posztjának, amelyben arról értekezik, hogy a baloldal miatt nem tudhatják, hogy mennyi önrészt kell a pályázatokra elkülöníteni. Horváth Jácint erről azt mondta, minden költségvetésben vannak vakfoltok, aki mást állít, az hazudik. Ráadásul, ha azokat a számokat meghagyja Balogh László, amiket az egyeztetésekre már kidolgozott, akkor ezeknél a beruházásoknál semmilyen vakfolt nem lesz.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu