+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kiállítással emlékeznek a költőre
2023. február 10. péntek 16:21
Kiállítással emlékeznek a költőre
A bibliotékában egy hétig tekinthetik meg a gyűjteményt az érdeklődők.
Nagykanizsa

Vándorkiállítással emlékeznek Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára a Halis István Városi Könyvtárban. A bibliotékában egy hétig tekinthetik meg a gyűjteményt az érdeklődők.  

Idén többféle módon is megemlékeznek a költőről az intézményben, a ma délelőtt megnyitott vándorkiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeum gyűjteményéből származik. A táblák egyik felén a poéta legismertebb versei láthatók, míg hátoldalukon számos érdekes információ található Petőfi életéről. A tárlatot főként gyermekcsoportoknak szervezték, hogy népszerűsítsék a magyar kulturális élet egyik legnagyobb alakjának eszmeiségét.

– Megpróbáljuk köré csoportosítani a Petőfiről szóló mondandónkat, megmutatjuk a könyveit, meghívjuk az iskolákat, hirdetünk egy Petőfi-hetet. Már vagy 15 osztály jelentkezett, reméljük, hogy még nagyon sokan fognak jelentkezni, hiszen a jövő hétig itt lesz ez a kiállítás. A kiállításmegnyitót pedig azzal szeretnénk színesíteni és mindenkinek a programot, aki bejelentkezve jön, őket Farkas Tibor élőzenével és Petőfi hangulattal is fogadja –mondta el stábunknak Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

Farkas Tibor nemcsak a kiállításmegnyitó alkalmából, hanem jövő héten is megzenésített Petőfi-versekkel várja a látogatócsoportokat. A zenészre nagy hatással voltak a költő szerzeményei, ám a feldolgozásaiba igyekszik a saját érzelmeit is belevinni.

 – Azt gondolom, hogy a verséneklés azért jó, mert közelebb viszi a diákokhoz a verseket és az irodalmat, legalábbis ez a tapasztalatom. Énekelve talán könnyebb befogadni egy-egy verset. Beszélhetünk a ritmizálásról, például a Szeptember végén feldolgozás az én lelki világomat vagy hozzáállásomat a vershez mutatja, de ismerjük többféle változatát ennek a versnek és valaki pont a ritmusát emeli ki – fogalmazott Farkas Tibor, zenész.  

A vándorkiállítás február 17-éig tekinthető meg a könyvtárépület földszintjén.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu