+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Könyvtári szombat a Hölgyklubbal
2023. február 13. hétfő 13:41
Könyvtári szombat a Hölgyklubbal
Divatos történelmi kitekintővel várták a Honvéd Kaszinó Hölgyklubját a könyvtárban.
Nagykanizsa

Divatos történelmi kitekintővel várták a Honvéd Kaszinó Hölgyklubját a könyvtárban. A Könyvtári szombaton egy 1840-es évekből származó folyóirat divatról szóló cikkével is találkoztak a hölgyek.

A felkérés után a program gerince magától értetődő volt – árulta el Büki Pálné, a Hölgyklub vezetője. Mint fogalmazott: a divat kifejezés hallatán mindenki azonnal a ruhákra gondol, pedig ez korántsem csak ezen az egy területen mutatkozik meg.

–A divat az életünknek számtalan területén megmutatkozik, megnyilvánul. Csak egyet mondok: nem olyan lakásban lakunk, mint hajdanán a szüleink. Egész más, sokkal divatosabb. Természetesen, amiben mi nagyon jók vagyunk, a divatos ruha, annak a tánc formája, azt bemutatjuk. De bemutatjuk azt is, a mai életünkbe hogyan vittük át a történelmi díszruhát –  mondta el Büki Pálné a Hölgyklub vezetője.

A könyvtári szombatok lényege az, hogy az érdekességeket mutassuk be – fogalmazott Kardos Ferenc. A bibliotéka igazgatóhelyettese nagy örömmel segédkezett a program összeállításában.

1951-ben alakult ez a könyvtár, de az 1850-es, ’40-es évekből vannak folyóirataink. Hagyatékokból bejöttek. És ezekben a folyóiratokban itt-ott előfordul a divat. Most éppen a mögöttem látható kis kiállítás szól erről, hogy ezekből a hagyatékokból mit lehet összehozni. Lehet látni, mondjuk a vasárnapi újság 1906-os évfolyamában milyen divatképek vannak –fogalmazott Kardos Ferenc a Halis István Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.

 A szombati program még számos meglepetéssel szolgált: könyvtári séta, divat a médiában és divat a gasztronómiában fémjelzéssel. 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu