+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Hogy ne térjenek le a helyes útról
2023. február 17. péntek 16:52
Hogy ne térjenek le a helyes útról
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársa által tartott előadás-sorozat a drog, az alkohol, a dohányzás és az AIDS veszélyeire hívja fel a tanulók figyelmét.
Nagykanizsa

Újraindult a D.A.D.A. bűnmegelőzési program a Hevesi Sándor Általános Iskolában. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársa által tartott előadás-sorozat a drog, az alkohol, a dohányzás és az AIDS veszélyeire hívja fel a tanulók figyelmét. 

A Hevesi-iskolában gyakoriak a rendészeti előadások és programok, amelyeken a gyerekek játékos formában, mégis komolyan tájékozódhatnak fontos témákról, így például a baleset-megelőzésről vagy a drogok veszélyeiről.

– Hosszú évek óta nagyon jó kapcsolatot ápolunk a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal, és ők idén is kijöttek a harmadik osztályosainkhoz, akikkel négy éven keresztül találkozni fognak majd, és a D.A.D.A bűnmegelőzési program égisze alatt gyakorlatilag felhívják a figyelmüket arra, hogy a veszélyes helyzeteket hogy tudják elkerülni, hogy tudnak megfelelő módon viselkedni, felelős magatartást tanúsítani, és hogy tudnak nemet mondani a rosszra, a bűnre –mondta el stábunknak Horváth Erika Gabriella, a Hevesi Sándor Általános Iskola intézményvezető-helyettese.

A Fáczán Tünde törzszászlós által tartott előadáson szó esik a legális és az illegális drogokról és a hatásaikról, de hallhatnak a diákok például a szerencsejáték- és a közösségimédia-függőségről is. A szakember emellett különböző konfliktus- és stresszkezelési alternatívákat mutat be a diákoknak, hogy ne forduljanak a negatív hatású szerek felé. Az a tapasztalat az iskolában, hogy a gyerekek komolyabban veszik az elhangzottakat, ha azok egy egyenruhástól származnak.

– Nagyon fontos és egyben izgalmas is, hogy a szakember uniformisban jelenik meg a gyerekek előtt, és az ő valós történeteivel, valós adatokkal mindenképpen megerősíti a gyerekeket abban, hogy ne erre az útra lépjenek –tette hozzá Horváth Erika Gabriella.

 Az interaktív programsorozat több éven keresztül kíséri végig egy-egy osztály életét.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu