+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Első telepítés a katasztrófa után
2023. február 28. kedd 12:11
Első telepítés a katasztrófa után
Megtartották az első haltelepítést a 2020-as katasztrófa után a zalamerenyei tónál.
Zalamerenye

Megtartották az első haltelepítést a 2020-as katasztrófa után a zalamerenyei tónál. Mint ismert, két és fél évvel ezelőtt, egy napon belül kapott nagy mennyiségű csapadékot a térség, ez pedig komoly károkat okozott több tóban és közjóléti víztározóban. Zalamerenyén a jelenlegi tervek szerint nyáron újraindulhat a horgászturizmus. Ezek a felvételek 2021 áprilisában készültek. A 2020-as özönvíz következtében a tó gátja megsérült, a helyreállításhoz pedig szükség volt a víz leengedésére. A vízben megmaradt halállomány jelentős részét sikerült lehalászni, az értékesítésből befolyt összeget a település önkormányzata félretette a rekonstrukció utáni telepítésre. A helyreállítást a Belügyminisztérium támogatta, a kivitelezést viszont hátráltatták a körülmények és az időjárási viszonyok, így egy évet csúszott a munka.

– 2022 év elején álltak neki ismét, amikor az időjárás már engedte, hogy a tóban ezeket a munkálatokat elvégezzék. Először a kotrási munkákat hajtották végre, majd utána máshonnan kellett agyagot hozni, megfelelő minőségű agyagot, amivel a gátat ki lehetett pótolni, és ezt fel lehetett újítani – nyilatkozta Herodek Miklós József, Zalamerenye polgármestere.

A projekt összetett volt, a mederkotrás mellett sejtbetonpótlás történt, új híd épült, valamint a kifolyó-árapasztó rekonstrukciója is elkészült. 2022 szeptemberében tartották a műszaki átadást, majd elkezdődött a tó feltöltése. Az első haltelepítés február 24-én volt, a keszegek után hamarosan pontyok is érkeznek a tóba.  

– Rendkívül nagy örömünkre a haltelepítés megindult, első körben három mázsa keszeg került be a tóba, és rövidesen érkezik 13 mázsa ponty – tette hozzá Herodek Miklós József.

A település vezetése úgy tervezi, hogy nyár közepén megindulhat a horgászat is a merenyei tónál, napijegyes megoldással. 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu