+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Magvak hihetetlen gazdagsága
2023. március 1. szerda 16:25
Magvak hihetetlen gazdagsága
Lehet-e egészségesen nassolni – ez volt az alcíme annak az előadásnak, amely a HSMK-ban várta az érdeklődőket tegnap délután.
Nagykanizsa

Lehet-e egészségesen nassolni – ez volt az alcíme annak az előadásnak, amely a HSMK-ban várta az érdeklődőket tegnap délután. Kocsisné Molnár Gitta és Kocsis László a magvak hihetetlen gazdagságáról tartott prezentációt.szöveg:Az esemény vendége egy olyan házaspár volt, amelynek tagjai elkötelezettek az egészségvédelem érdekében. Diót, mandulát, földimogyorót, mogyorót, kesudiót, pisztáciát használnak fel készítményeikhez a vállalkozásuknak köszönhetően. Mogyoróvajakat készítenek, - és mint az elhangzott, ezek valóban finomak és nassolni valók, de egészségesek is egyben.

– Általában az emberek kétkedve fogadják, hogy most miről is van szó? Nehéz nevet adni a termékeknek, mert, ha azt mondjuk, hogy krémek, akkor mindenki valami édességre gondol. De ezek nem ízesítettek, teljesen natúr 100 százalékos krémek, vajak – nyilatkozta Kocsisné Molnár Gitta. 

A magvakat több ezer éve fogyasztják az emberek – mondta el Kocsis László. Azonban az egészségre gyakorolt jótékony hatásaikat az elmúlt években kezdték el pontosabban és tökéletesebben leírni.

– Az átlagos tápértékük ezeknek a magvaknak nagyon-nagyon jó. Ugyanis a kalóriaértékük az magas, de ez a magas kalóriaérték nem a szénhidrátokból és nem a cukrokból jön, hanem az olajokból. Az olajokban, telítetlen zsírsavak vannak bennük nagy mennyiségben, és a telítetlen zsírsavak, mint tudjuk, az érrendszerünk védő bástyái. Hiszen nem engedik, hogy letapadjon például a koleszterin az érfalra – tette hozzá Kocsis László.

Számos más érdekesség és információ került előtérbe az előadáson. A témáról bővebben lesz szó jövőheti magazinműsorunkban. 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu