+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Dalok a szerelem jegyében
2023. március 6. hétfő 11:24
Dalok a szerelem jegyében
A Valentin-nap és a közelgő nőnap apropóján adott koncertet szombaton délelőtt a Canischa Cronica zenekar a Halis István Városi Könyvtárban.
Nagykanizsa

A Valentin-nap és a közelgő nőnap apropóján adott koncertet szombaton délelőtt a Canischa Cronica zenekar a Halis István Városi Könyvtárban. A fellépés programjában középkori virág- és népdalok kaptak helyet. A városi bibliotéka szombati programjaiban a szervezők mindig igyekeznek lehetőséget biztosítani egy kanizsai zenekarnak. A Canischa Cronica tagjai örömmel vállalták a felkérést, mivel igyekeznek minél szélesebb réteggel megismertetni a munkásságukat.

– Czupi Gyula, a könyvtár vezetője régi barátom, barátunk. Édesanyám könyvbemutatója kapcsán is őt kerestük meg, és annak idején a mentős könyvünk kiadásánál is 2013-ban. Ő jelentkezett a zenekarnál, hogy szívesen látna bennünket, mint annyi más zenei formációt itt a városban. Nagyon jó szimfonikus zenekar van, a Big Band van, ők már mind szerepeltek itt, mi még kimaradtunk eddig – mondta el Klaszán Sándor, a Canischa Cronica frontembere.

A héttagú zenekar repertoárjában a históriás énekek, a zenés versfeldolgozások és a népdalok átdolgozásai kapnak helyet, a közönség ezúttal utóbbi két műfajból kaphatott ízelítőt. A dalok tematikája a nők és a szerelem köré csoportosult. Kígyóssy Zoltán egyfajta kultúrmisszióként tekint ezekre a fellépésekre, mivel szerinte olyan témákat dolgoznak fel, amelyek bárki számára befogadhatók a változatos összeállításnak köszönhetően.

– Mindenki megtalálja benne azt a fajta zenei stílust vagy igényt, ami kedvére való. Nem utolsó sorban érdekes összeállítás az, hogy van egy rockszekció a zenekaron belül és van benne egy népi, akusztikus szekció. Ezzel a felállással gondoltuk azt, hogy egy nagyon széles réteget tudunk megszólítani és úgy érzem, hogy eddig ez sikerült – tette hozzá Kígyóssy Zoltán, a Canischa Cronica tagja. 

A formáció legközelebb március 10-én a városi református templomban lép fel, akkor Klaszán Sándor szerzeményei és a Thúry Györgyről szóló dalok is felcsendülnek.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu