+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Iskolai késelés Szepetneken
2023. március 9. csütörtök 15:12
Iskolai késelés Szepetneken
Tapétavágóval támadt társára egy 14 éves lány tegnap délután a szepetneki Királyi Pál Általános Iskolában.
Szepetnek

Tapétavágóval támadt társára egy 14 éves lány tegnap délután a szepetneki Királyi Pál Általános Iskolában. Az elkövető először nyakon, majd hastájékon, végül combon szúrta az áldozatot. A Nagykanizsai Tankerületi Központ tájékoztatása szerint a bántalmazott diák felületi sérüléseket szenvedett, ellátását követően a délután folyamán kiengedték a kórházból. Az eset kivizsgálása jelenleg folyamatban van. A tanulóknak iskolapszichológus nyújt segítséget a történtek feldolgozásában. Úgy tudjuk, a két lány jó kapcsolatban állt egymással, a támadó indíttatása egyelőre tisztázatlan. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásában ezt közölte: „A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. március 8-án 12 óra 30 perc körül két tanuló összeszólalkozott Szepetneken az általános iskolában, melynek során egy lány tapétavágóval megvágta iskolatársát. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.” A stábunk által megkérdezett pszichológus, Dóber Valéria elmondta, a gyerekek körében egyre gyakoribbak – a sok esetben online zaklatásokból eredő – erőszakos cselekedetek.   

– Egyre több a frusztrált, nehezebben kezelhető, a saját érzelmeit nehezen megélő fiatal, aminek a hátterében sok minden okot feltételezhetünk. Természetesen egy gyereknek, akkor kiegyensúlyozottabb a személyisége, hogyha megkapja azt a fajta bánásmódot, amit az ő temperamentuma, az ő vágya szerint a leginkább jó lenne neki. Ezt sokszor el szoktam mondani, hogy ezt úgy hívjuk, hogy az illeszkedés jósága. Vannak gyerekek, akiknek sokkal szigorúbb keretekre van szüksége, amit a családon belül kell észrevenni és megfogalmazni – mondta el Dóber Valéria pszichológus.

Dóber Valéria hozzátette, a leterhelt szülők és tanárok egyre kevesebb figyelmet tudnak fordítani a problémás gyerekekre. Emellett a pedagógustársadalom elidősödése is nehezítő körülmény, mivel nehezen értenek szót a mai generáció tagjaival. Az intő jelek, például a tanulmányi átlag romlása, a szokatlan viselkedés vagy a dühkitörések esetén, érdemes szakemberhez fordulni, de az iskolapszichológusok hiánya vagy túl sok feladata miatt ez gyakran meghiúsul.

– Előfordul, ahogy ebben az esetben is történt, az az úgynevezett önsebzés. Ami mögött mindig olyan mély lelki fájdalom van, amit a fizikai fájdalommal igyekszik elfedni, vagy valamilyen módon megélhetőbbé tenni egy fiatal. Tehát ez egy tényleg nagyon komoly figyelmeztető jel. De ki foglalkozzon vele? Nincs iskolapszichológus, vagy agyonterhelt iskolapszichológus van, aki több iskolában is dolgozik – tette hozzá Dóber Valéria.

Megkerestük az iskola igazgatóját és a település polgármesterét is, akik azonban nem kívántak nyilatkozni. A Nagykanizsai Rendőrkapitányságon súlyos testi sértés kísérletének gyanúja miatt indult nyomozás az ügyben.  

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu