+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Históriák a templomban
2023. március 13. hétfő 17:33
Históriák a templomban
A helyi zenekar a Thúry György életét bemutató szerzeményeit is előadta a református templomban.
Nagykanizsa

A Canischa Cronica lépett fel pénteken a Kanizsai esték 23. előadásán. A helyi zenekar a Thúry György életét bemutató szerzeményeit is előadta a református templomban.

A teológiai előadások mellett, társadalmi kérdéseket feszegető és művészeti programok is várják az érdeklődőket a Kanizsai estéken. Hella Ferenc lelkipásztor elmondta, a közösségteremtés szempontjából nagyon fontosak ezek az események.

– Kinyitjuk a templomot ilyenkor, természetesen máskor is nyitva van, de ilyenkor különösen nyitott a templom illetve a gyülekezeti közösség arra, hogy nem csak a református felekezethez tartozók jöhetnek, hanem más felekezethez tartozók, vagy éppen felekezethez nem tartozók, jó szívvel várunk mindenkit, és örülünk, hogy együtt lehetünk –emelte ki Hella Ferenc esperes.

A Canischa Cronica-tól virág- és istenes dalokat, valamint Balassi Bálint és Tinódi Lantos Sebestyén műveit hallhatta a közönség. A már jól ismert művek mellett, Klaszán Sándor saját szerzeményeit, a Thúry Györgyről szóló zenemű darabjait is előadták az esten.

– A 23. Kanizsai Esték című rendezvény szereplői leszünk mi. Rendszeresen vannak itt a református templomban koncertek, kulturális rendezvények, előadások, és Hella Ferenc esperes úr olyan kedves volt, hogy meghívott bennünket, ha már helyi zenekar vagyunk, és helyi históriás történeteket dolgozunk fel, akkor mi is lépjünk fel –hangsúlyozta Klaszán Sándor, a zenekar frontembere.

A zenekart legközelebb Nagybakónakon, a március 31-én kezdődő Thúry Portyán, a tábortűz körül zenélve hallhatja majd a közönség.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu