+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Rendhagyó ülés
2023. március 17. péntek 13:11
Rendhagyó ülés
Újra felállították a szakbizottságokat, és a humán erőforrás képzéséről is tárgyaltak a tagok csütörtök délután a Magyar Fürdőszövetség elnökségi ülésén.
Zalakaros

Újra felállították a szakbizottságokat, és a humán erőforrás képzéséről is tárgyaltak a tagok csütörtök délután a Magyar Fürdőszövetség elnökségi ülésén.  A rendhagyó zalakarosi összejövetel nagy megtiszteltetés volt a fürdővárosnak.  A tavalyi évben a szövetség közgyűlése felhatalmazta az elnökséget, hogy újra alkossa az egyes szakbizottságokat – amelyeknek tagjait is megválasztották – a kihelyezett zalakarosi ülésen. Emellett szó esett a különböző támogatásokról, és a kiírt pályázatokra beérkezett anyagokat is elbírálták.

– Ma fog eldőlni, hogy ezekbe a szakbizottságokba kik fognak szerepet kapni. Elsődleges cél, hogy egy olyan munka kezdődjön el a különböző szakbizottságokban, ami aktív munkavállalást igényel, és szakmai munka legyen, hiszen nagyon nagy cél, hogy a Fürdőszövetség olyan szintre jusson, hogy teljes mértékben tudja képviselni a fürdőket országos szinten – mondta el Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója. 

 A résztvevők szükségszerűen tárgyaltak az energiaválság fürdőkre gyakorolt negatív hatásairól is. Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke elmondta, az ülés egyik legfontosabb célja, hogy előrelépést tegyenek a humánerőforrás képzés körül kialakult nehézségek terén.

– Humánerőképzés tekintetében most napirenden lévő az úszómester illetve uszodamester képzés foglalkoztat minket a leginkább, hiszen ott egy jogszabályi átalakulásból kifolyólag sokkal kötöttebb feltételek mentén lehetne elvileg a képzéseket lebonyolítani, ami nyilván a mi, a munkáltató esetében, a fürdők esetében rendkívül hátrányos – nyilatkozta Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere bízik a szakemberek tudásában, és abban, hogy az idei év is hasonlóan jól alakul majd a karosi fürdőknek, mint a 2022-es esztendő.

– Zalakaros mindig támogatja az együttműködést, a közös együtt gondolkodást, és hát a fürdőknek is természetesen, így a miénknek is megvannak a maga gondjai, erre próbálnak megoldást találni. Úgy gondolom, bár rendkívül jó volt az elmúlt esztendő Zalakaroson és máshol is, de azokat a gondokat meg kell oldani, amik például az energiahelyzetből fakadnak. Bízok abban, hogy jó megoldásokat tudnak, és jó ötleteket tudnak cserélni az ittlévő tisztségviselők – tette hozzá Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

Az üdülővárosban a Fürdőszövetséggel való közös munka során továbbra is törekednek a szolgáltatások minőségének fenntartására, és új attrakciók létrehozására.  

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu