+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Balesetveszélyes kereszteződés
2023. március 17. péntek 13:15
Balesetveszélyes kereszteződés
Újabb gyalogátkelőhelyet létesítene az ÉVE-frakció a Kisfaludy-Csengery utcai kereszteződésben a balesetek megelőzésének érdekében.
Nagykanizsa

Újabb gyalogátkelőhelyet létesítene az ÉVE-frakció a Kisfaludy-Csengery utcai kereszteződésben a balesetek megelőzésének érdekében. A környéken élők szerint a forgalomban közlekedők figyelmetlenek, nem tartják be a KRESZ-szabályokat. Berta Krisztián önkormányzati képviselő szerint a 61-es elkerülő út bővítésével a Déli elkerülő megépítése jelenthetne végleges megoldást. Városunkban az egyik legforgalmasabb kereszteződésnek számít a Kisfaludy-Csengery utcai csomópont. Kamionok, tehergépjárművek, buszok rendszeresen közlekednek az útszakaszon, mivel déli oldalról a város megközelítésére csak ebből az irányból van lehetőség. A nehézgépjárművek áthaladásának csökkentésével a balesetveszélyesség kockázata jelentősen mérséklődne. Berta Krisztián Híradónknak elmondta, hogy a szakmai vélemények is alátámasztják, hogy indokolt az újabb zebra kihelyezése.

– A frakciónk szakmai véleményekre a VIA-nak véleményére alapozva szeretné bővíteni egy újabb gyalogátkelőhellyel ezt a kereszteződést, mégpedig a kereszteződésnek a mögöttem látható északi oldalán, hiszen itt csak egy sávot érintene a gyalogátkelőhely, míg mondjuk a kisboltnál hármat kellene, hogy keresztezzen. Ez roppant balesetveszélyes lenne a továbbiakban is, hiába lenne itt zebra, hiába lenne az autósok figyelme felhívva, mi mindent megteszünk, hogy minél előbb megvalósuljon a mögöttem látható szakaszon – nyilatkozta Berta Krisztián, az ÉVE-frakció önkormányzati képviselője.

A kereszteződési csomópontban tavaly szeptemberben halálos baleset is történt, amikor egy 9 éves kisfiút elgázolt egy nyergesvontató. A környéken élő lakosokat is megkérdeztük, egybehangzóan ugyanazt a választ kaptuk, hogy a kereszteződés rendkívül balesetveszélyes. Magdics Erika szerint a korlátok és zebrák kihelyezése azonban nem jelent egyértelmű megoldást a problémára.

– Az nem biztos, hogy megoldás, egyszerűen jobban kell figyelni – tette hozzá Magdics Erika.

– Én itt lakok nem messze, '76-ban vizsgáztam azóta van jogosítványom, nem figyelnek, nem is tudom, hogy kapják a jogosítványt, nem áll meg szinte, nem azt engedi el, akinek elsőbbsége van, hát mi van itt Stop-tábla, nem ismerik, sokszor félek is átmenni, mert úgy jön, mint egy őrült – árulta el Borovics Jánosné.

A kereszteződésnél a KRESZ-szabályainak betartásával akár baleseteket is megelőzhetőek, forgatásunk időpontjában mégis azt tapasztaltuk, hogy a Stop-tábla ellenére sem állnak meg az autósok. A 61-es elkerülő út bővítéséről egyelőre nincsenek információink, amennyiben az ügyben változás történik, Híradónkban arról is beszámolunk.   

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu